Meerderheid aandelen Coating Plus verkocht aan investeerder

Greendelta Corporate Investments belegt in groeiende oppervlaktebehandelingsmarkt.

Coating Plus B.V. uit Schaijk heeft een meerderheid van de aandelen verkocht aan Greendelta Corporate Investments. Onder de vlag van Greendelta krijgt een nieuwe generatie ondernemers de kans om het bedrijf verder te professionaliseren door middel van modernisering en digitalisering. De huidige medewerkers Kevin Verstegen en Daniëlle Smits participeren in de nieuwe situatie met een minderheidsbelang van de aandelen.

Dat blijkt uit een persbericht van Marktlink.

Marktlink benaderde namens een aankopende klant de eigenaar van Coating Plus: Leo Verstegen. Alhoewel het bij het initiële contact niet tot een overeenstemming kwam over de verkoop van zijn bedrijf, is het idee van een verkoop in het hoofd van de Brabantse ondernemer blijven zitten. Met het oog op zijn pensioen onderzocht hij een verkoop van de aandelen.

Coating Plus werd in 1992 opgericht door Verstegen. Het groeide in die jaren uit tot een succesvolle specialist in oppervlaktebehandeling en poedercoating van metaal. Het volautomatische spuitproces is het resultaat van 25 jaar vakervaring, waarbij flexibiliteit en snelheid worden gekoppeld aan hoge kwaliteit. Bij het bedrijf zijn 35 medewerkers werkzaam.

Greendelta Corporate Investments is een slagvaardig onafhankelijk investeringsbedrijf gespecialiseerd in bedrijfsparticipaties in middelgrote en grote MKB ondernemingen. De investeerder streeft naar realisatie van circa vier nieuwe deelnemingen per jaar. Greendelta is onderscheidend door zijn lange termijn focus en professionele, pragmatische en gecommitteerde werkwijze.

Consultant Pieter Stappers begeleidde namens Marktlink de transactie: “We zien een toenemende interesse in oppervlaktebehandelingsmarkt. Deze sterk versnipperde markt staat steeds vaker op de radar van private investeerders, omdat de ondernemingen vaak een innige en langdurige klantrelatie hebben met metaalbedrijven uit de regio. Hiertussen is dagelijks contact. Dit resulteert in een zeer constante groei met sterke rendementen.”

Gerelateerde artikelen