Meerdere kopers voor tankcontainers De Rijke

Zes tot acht partijen hebben zich gemeld als koper voor de Bulk-Liquids-tak van logistiek bedrijf De Rijke uit Spijkenisse. Dat meldt Het Financieele Dagblad in gesprek met ceo Kees de Rijke. Onder de kopers bevinden zich strategen en financiƫle partijen.
Het transportbedrijf heeft de activiteiten op het gebied van tankcontainers, tankopleggers en brandstofdistributie in de etalage gezet. De Rijke heeft een voorkeur voor de verkoop aan strategische partijen, waarmee ze mogelijk een samenwerkingsverband aan kunnen gaan.
Er staan in totaal twintig geïnteresseerde partijen op de longlist, waaronder alle grote spelers in de sector. Volgens De Rijke zijn zes tot acht partijen serieuze kanshebbers. Bij het bedrijfsonderdeel dat nu in de etalage staat, werken 325 mensen. De Bulk-Liquids-divisie heeft een omzet van circa € 80 miljoen op een totale omzet van € 330 miljoen.
De Rijke wil investeren in de onderdelen Logistics, Warehousing en verpakte distributie en zich meer richten op de opslag, het behandelen, verpakken en herverpakken van chemieproducten, van grootverpakking naar kleinverpakking. 
 
Gerelateerde artikelen