Mediq doet overname in Zweden

Mediq heeft branchegenoot Medirum AB uit Zweden overgenomen, een leverancier van medische technologie en producten voor ziekenhuizen.

Medirum belevert de grootste ziekenhuizen in het land. ‘Met het ervaren team van Medirum kunnen we ons aanbod van ziekenhuisapparatuur en innovatieve oplossingen in Zweden versterken. Zo zetten we opnieuw een mooie stap in onze transformatie tot Europese partner voor medische hulpmiddelen en zorgoplossingen voor de zorginstellingen en -professionals’, zegt Mediq-CEO Christian Wojczewski.

Debovername past uitstekend in de strategie van Mediq om zorginstellingen en professionals te helpen om hun patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Volgens Peter Andreasson, CEO van Medirum AB, hebben de twee bedrijven eenzelfde visie op de toekomst van de gezondheidszorg. ‘Door onze krachten te bundelen kunnen we nog meer waarde toevoegen voor onze klanten.’

In december werd bekend dat Mediq zelf overnamekandidaat is. Toen zouden de Amerikaanse investeringsmaatschappijen Bain Capital en Clayton Dubilier & Rice in een biedingsronde zijn verwikkeld voor een overname het bedrijf. In augustus werd gemeld dat Mediq in de etalage is gezet door eigenaar en investeerder Advent International voor een prijs van meer dan 1 miljard euro. De Amerikaanse investeerder kocht Mediq begin 2013 voor bijna 800 miljoen euro.

Mediq werd in 1899 opgericht als apothekersvereniging en levert tegenwoordig medische hulpmiddelen en andere zorgdiensten aan medische centra en bij patiënten thuis. Er werken meer dan 2500 mensen.
 

 

Gerelateerde artikelen