Mediahuis investeert vijf miljoen euro in scale-up Lepaya

Mediagroep Mediahuis investeert in Lepaya, een aanbieder van blended soft skill trainingen.

De kapitaalinjectie zal Lepaya in staat stellen om de voorziene groeiplannen versneld door te zetten. Mediahuis zet met deze investering een nieuwe stap in haar diversificatiestrategie.

Aanbieder van soft skill trainingen Lepaya kende sinds zijn oprichting ruim 2 jaar geleden een snelle groei. Het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden zoals krachtig communiceren, coachend leidinggeven, hoe om te gaan met stress of het effectief managen van een team, is dan ook sterk in belang toegenomen. Het blended trainingmodel van Lepaya waarbij online en klassikale trainingen op het vlak van soft skills met elkaar worden gecombineerd en zo extra wordt gestuurd op het resultaat, slaat inmiddels ook internationaal aan. 

De kapitaalsinjectie zal de Nederlandse scale-up in staat stellen om deze groei te versnellen, zowel in Nederland als internationaal. Tegelijkertijd maakt deze investering het voor Lepaya mogelijk om zijn aanbod aan trainingen en de achterliggende technologie verder te
ontwikkelen.

De door Mediahuis voorziene investering betekent voor de Europese mediagroep een nieuwe stap in haar diversificatiestrategie. Deze bestaat erin om naast de core nieuwsactiviteiten in te zetten op nieuwe groeimarkten en business modellen en zo het ontwikkelingspotentieel van de groep te verbreden. 

Gert Ysebaert, CEO Mediahuis Groep: “De trainingsmarkt biedt niet alleen aantrekkelijke perspectieven en groeimogelijkheden. Ze sluit ook aan bij de missie van Mediahuis, met name het op een onafhankelijke manier informeren en zo een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Specifiek wat de soft skills betreft zien we vandaag de dag het belang alleen maar toenemen. Zeker in tijden waarbij het fysieke contact tussen medewerkers sterk afneemt, worden deze sociale vaardigheden en het ontwikkelen ervan, nog belangrijker. We geloven in de aanpak van Lepaya waarbij door een slim gebruik van data, online en klassikale trainingen met elkaar worden gecombineerd. Lepaya stuurt sterk op de impact van trainingen wat leidt tot resultaat. We geloven dan ook in de aanwezige expertise en het potentieel voor verdere groei.”

Gerelateerde artikelen