Mediahuis grijpt naast Britse krant The Telegraph

De Engelse uitgever komt mogelijk in Arabische handen.

De verkoop van de Britse krant The Telegraph naar de Belgische uitgever Mediahuis ketst waarschijnlijk af. De Britse uitgever blijft aan het roer dankzij financiële steun van een Arabische investeerder.

Dat meldt de Vlaamse zakenkrant De Tijd. De Telegraph plus The Sunday Telegraph en zusterbedrijf Spectator van het gelijknamige tijdschrift, staan al enige tijd in de etalage. De eigenaar, de Britse familie Barclay, wilde de kranten van de hand doen om een schuld van 1,1 miljard pond aan de Britse bank Lloyds af te lossen. Lloyds Banking Group nam de controle over de beide mediabedrijven over en zette ze te koop.

De familie zou nu financiële steun ontvangen van een lid van de koninklijke familie van het emiraat Abu Dhabi en van de joint venture RedBird IMI, de investeringsmaatschappij van de vroegere CNN-topman Jeff Zucker en International Media Investments, ook een partij uit Abu Dhabi.

Onbekend is of Lloyds het voorstel dat nu op tafel ligt accepteert. De geplande rechtbankzitting om de machtsgreep van de bank op de uitgever te versterken, gaat niet door.

Gerelateerde artikelen