Mebu versterkt positie in festivalmarkt met overname

Meubilairbedrijf Mebu neemt branchegenoot FoldTable over.

Mebu, een productie- en handelsonderneming op het gebied van professioneel inklapbaar en stapelbaar meubilair, heeft FoldTable overgenomen. Met deze strategische acquisitie zet Mebu haar stempel op de festivalmarkt, naast haar al bestaande aanwezigheid in de evenementenmarkt. Marktlink heeft de overname van FoldTable begeleid. 

De klantenkring van Mebu bestaat hoofdzakelijk uit verhuur- en evenementenbedrijven, groothandels, webshops en wederverkopers. Met een focus op de business-to-businessmarkt bedraagt de jaarlijkse omzet van Mebu na de overname circa 15 miljoen euro.

FoldTable, opgericht in 1998 onder licentie van de Lowlands-organisatie en later voortgezet als een zelfstandige BV, is gespecialiseerd in de productie en verkoop van comfortabele, inklapbare picknicktafels met een geïntegreerd transport- en opslagsysteem. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit van de producten worden de picknicktafels veelvuldig gebruikt op gerenommeerde evenementenlocaties zoals de RAI Amsterdam, Ahoy Rotterdam en Keulen Arena, evenals bij internationale festivals zoals het Sziget Festival in Boedapest. De stabiliteit van de tafels biedt extra veiligheid en wordt beschouwd als een pre bij het verkrijgen van vergunningen.
 

Gerelateerde artikelen