Mazars Nederland is klaar voor nieuwe samenwerking in netwerk

Forvis Mazars wordt in één klap een van de grootste netwerken ter wereld.

Mazars gaat intensief samenwerken met het Amerikaanse accountantskantoor Forvis. Samen vormen ze sinds 1 juni het netwerk Forvis Mazars. Het internationale partnership zal actief zijn in meer dan honderd landen. Forvis Mazars heeft meer dan 40.000 professionals die klanten over de hele wereld van dienst zijn.

Mazars in Nederland gaat ook op in het nieuwe netwerk Forvis Mazars
Forvis is de nummer acht van de VS, maar is in Europa nog relatief klein. Samen komen ze in de top tien van de internationale netwerken. Het gaat om een samenwerking in een netwerkorganisatie, en niet om een overname of een fusie.

Ook de dealpraktijk van Mazars in Nederland sluit zich aan bij de nieuwe accountantsreus, die in de top tien komt te staan van internationale netwerkorganisaties in de accountancy. Met deze samenwerking hopen ze wereldwijd de vleugels uit te kunnen slaan.

De twee organisaties zijn geen onbekenden voor elkaar, want ze werken al twintig jaar samen. De plannen voor het netwerk bestaan al langer en kwamen vorig jaar naar buiten. Van een fusie of een overname is geen sprake, benadrukken de beide partijen. De aandelen blijven in handen van de partners.

Mazars in Nederland is klaar voor de nieuwe samenwerking, zeggen Martijn Visser (Director Transaction Services) en Aron de Jong (Head of Corporate Finance & M&A). “Forvis Mazars is als nieuw netwerk uniek in de markt en biedt de flexibiliteit, schaalgrootte en het bereik om klanten wereldwijd van dienst te zijn. Voor bedrijven in Nederland en in de Verenigde Staten biedt ons netwerk volop nieuwe kansen om samen te werken aan deals. Onze gemeenschappelijke waarden en directe aanpak zorgen ervoor dat we resultaatgericht en met grote wendbaarheid voor (private equity) klanten kunnen werken. Zakendoen of een overname in Nederland of in de Verenigde Staten? Wij zijn er klaar voor.”

Gerelateerde artikelen