Matthijs Claessens Head of Business Development ING IM

Matthijs Claessens is per 1 april 2014 binnen ING Investment Management (ING IM) aangesteld als Head of Business Development, Institutional Clients Netherlands.
Claessens zal met zijn aanstelling het Salesteam gaan leiden dat verantwoordelijk is voor de Nederlandse institutionele markt. Hij zal de business lines ‘Beleggingsstrategieën’ en ‘Integrated Client Solutions’ gaan vertegenwoordigen en zal gaan rapporteren aan Paul Van Eynde, Hoofd Institutional Clients Europe bij ING IM.
Claessens is ruim 9 jaar werkzaam voor ING IM en de laatste 3 jaar (mede) verantwoordelijk voor de acquisitie en profilering van ING IM in de institutionele markt. Daarvoor was hij ruim 6 jaar werkzaam als senior relatiebeheerder voor Nederlandse institutionele partijen waaronder diverse pensioenfondsen en verzekeraars. Voor ING IM is hij 7 jaar werkzaam geweest als senior beleggingsadviseur binnen de private banking afdelingen van Van Lanschot Bankiers en Rabobank, waar hij is gestart als trainee. 
Paul Van Eynde, Hoofd Institional Clients Europa, bij ING IM: “Wij zijn erg verheugd met de aanstelling van Matthijs. Hij heeft binnen en buiten ING IM een mooi track record opgebouwd op het gebied van sales en relatiemanagement en samen met het team zal hij ING IM’s sterke positie in de veranderende Nederlandse pensioen- en verzekeringsmarkt verder uitbreiden.”
Gerelateerde artikelen