Martine Bax naar Disruptive M&A Deloitte

Marieke Bax is per 1 april 2019 aangesteld als senior advisor bij Deloitte Disruptive M&A en als Fellow bij het Deloitte Center for the Edge.

Bij Deloitte zal Bax samenwerken met het team dat gespecialiseerd is in het begeleiden van investeringen, overnames en partnerships tussen corporates en scale-ups.

Marieke Bax: “Na de vele strategische processen is corporate venturing en disruptive M&A een ‘hot topic’ in de board room. Dit brengt echter nieuwe vraagstukken met zich mee op het gebied van organisatie en bestuur zoals: hoe gaan we om met nieuwe verdienmodellen? Wat is onze rol in nieuwe ecosystemen? En hoe creëren we een cultuur gericht op snelle en adaptieve besluitvorming binnen de onderneming?”

Daan Witteveen, partner Deloitte Disruptive M&A: “De meeste grote ondernemingen hebben de afgelopen jaren innovatie- afdelingen opgezet en geëxperimenteerd met het doen van investeringen in startups. Nu zien we dat bedrijven deze nieuwe groeidomeinen tot wasdom willen brengen. Hiervoor zijn transformatieve investeringen nodig waarvan de uitkomst niet vast staat of die pas op langere termijn zullen renderen. Wij begeleiden deze bedrijven gebaseerd op onze diepgaande digitale kennis. De kennis en ervaring van Marieke in deze vormt een waardevolle bijdrage.”

Als Edge Fellow bij Deloitte’s innovatieve thinktank ‘Center for the Edge’ zal Bax zich bezig houden met vraagstukken die op het snijvlak liggen van transformatie, strategie, partnerships, overnames en corporate governance.

Marieke Bax zal naast de aanstelling bij Deloitte haar commissariaten bij Vion Food Group, Vastned Retail, CLSA en het Fonds Podiumkunsten continueren. Marieke was eerder commissaris bij onder andere Euroclear en ASR. Voorheen was Marieke hoofd M&A bij Sara Lee Corporation, CFO van Hot-Orange en initiator van het ‘Talent naar de Top’ programma om diversiteit in het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren.

Gerelateerde artikelen