Mars zet overname Pringles-fabrikant door

Laatst gewijzigd: 19 augustus 2024 11:14
Mars legt 36 miljard dollar neer voor Kellanova.

Chocoladefabrikant Mars neemt Kellanova, het moederbedrijf van onder meer chipsmerk Pringles, over voor bijna 36 miljard dollar (33 miljard euro), inclusief 6 miljard dollar aan schulden. Het bestuur van Kellanova, dat vorig jaar werd afgesplitst van voedingsmiddelenproducent Kellogg, steunt het bod. Dat hebben de bedrijven woensdag bekendgemaakt. Vorige week werd al bekend dat Mars de overname voorbereidde.

Mars betaalt 83,50 dollar per aandeel in contanten voor Kellanova. Dit bedrijf is in oktober afgesplitst van voedingsmiddelenproducent Kellogg, bekend van de cornflakes. Mars produceert naast de gelijknamige snoepreep ook Snickers-repen en M&M’s. Daarnaast maakt het bedrijf dierenvoeding van de merken Pedigree en Whiskas.

Verschillende Amerikaanse voedingsmiddelenbedrijven hebben recent deals gesloten om verder te groeien. Zo nam J.M. Smucker, dat onder meer dierensnoepjes en koekjes produceert, vorig jaar Hostess Brands over voor 5,6 miljard dollar. Dat laatste bedrijf zat achter de in de Verenigde Staten populaire Twinkies, een soort cakeje met crèmevulling.

Mocht de deal doorgaan, dan zou het een van de grootste overnames ooit zijn in de sector.

Gerelateerde artikelen