Marktplaats Levenue neemt Cake over

Series A-financiering van acht miljoen aangewend voor groei.

Levenue, Europa’s grootste marktplaats gespecialiseerd in de financiering van bedrijven met recurrente inkomsten, kondigt vandaag een Serie A-financiering aan ter waarde van acht miljoen euro, geleid door Truffle Capital, waaraan ook Freshmen Fund deelneemt.

Levenue richt zich op bedrijven met terugkerende  (‘recurrent’) inkomsten. In plaats van kapitaal aan te bieden in ruil voor aandelen (hierdoor verliezen oprichters meer controle over hun bedrijf) kunnen bedrijven met recurrente inkomsten de voorspelde cashflow van hun bestaande abonnementen gebruiken als onderpand voor financiering. Investeerders hebben sinds de lancering in 2021 meer dan 300 miljoen euro ingezet voor bedrijven met recurrente inkomsten via Levenue’s marktplaats.

Andere voordelen voor oprichters zijn onder meer de snelheid van de financiering. Het duurt slechts 48 uur om bedrijven te beoordelen op financiering, waarbij fondsen doorgaans binnen drie dagen na lancering op de marktplaats worden ontvangen. Beslissingen over het acceptatiebeleid zijn ook enkel gebaseerd op kwalitatieve gegevens – zoals omzetgroei en boekhoudkundige gegevens – waardoor elke mogelijkheid van vertekening in de financiële beoordeling wordt weggenomen.

Om het proces achter het acceptatiebeleid te verbeteren heeft Levenue het bedrijf Cake overgenomen. Dit bedrijf staat bekend om baanbrekende open banking- en dataverrijkingstechnologie. Dit gebeurt door elke regel van de bankgegevens van een bedrijf te analyseren, met als doel een realistische replica van de winst- en verliesrekening te bouwen. Hierdoor biedt Levenue nauwkeurigere risicoprofielen voor snellere financieringsbeslissingen.

Gerelateerde artikelen