Marktlink opent nieuwe Europese vestiging in Zwitserland

Marktlink breidt zijn internationale aanwezigheid uit met de opening van een kantoor in Zwitserland.

De opening biedt Zwitserse MKB-ondernemers toegang tot specialisten met een track record op het gebied van bedrijfsovernames evenals toegang tot het grootste Europese netwerk van potentiële investeerders in Europa. De nieuwe vestiging in Zürich is het twaalfde kantoor van Marktlink in Europa en de vierde vestiging in de DACH-regio, naast München, Düsseldorf en Hamburg. Als nieuwe managing partner wordt Marc Reinhardt verantwoordelijk voor verdere groei in Zwitserland en staat hij aan het hoofd van het kantoor in Zürich.

Marktlink kiest Zürich voor het hoofdkantoor in Zwitserland. De locatie beslaat niet alleen het grootstedelijk gebied van Zürich, dat economisch belangrijk is voor heel Zwitserland, maar zorgt ook voor nabijheid en connectiviteit met andere zeer belangrijke economische regio’s binnen Zwitserland, waaronder Espace Mittelland, Noordwest-, Oost- en Centraal-Zwitserland. Marktlink slaagde erin Marc Reinhardt aan te trekken om het bedrijf uit te breiden in Zwitserland. Marc heeft meer dan twintig jaar ervaring als M&A-adviseur, waaronder managementfuncties op het gebied van corporate finance bij EY. Hij leidde tot voor kort de praktijk Financial Advisory Services als partner bij Mazars.

“Onze nieuwe locatie in Zürich stelt ons in staat om onze sterke punten te laten zien: uitgebreide kennis van het MKB en ons uitgebreide internationale netwerk”, zegt managing partner Marc Reinhardt. “Zwitserland is een van ’s werelds meest aantrekkelijke landen voor MKB-ondernemers en hun bedrijven. Naast zijn eigen economische kracht fungeert Zürich als toegangspoort tot nabijgelegen landen. We weten dat veel Zwitserse ondernemers bereid zijn hun bedrijf te verkopen als een reële marktwaardering wordt aangeboden. Marktlink biedt hen een internationaal koperslandschap, wat de kans op een betere waardering vergroot. Aan de andere kant zien we al interesse in de Zwitserse markt van onze bestaande klanten.”

150 transacties
De opening van het kantoor in Zürich volgt op het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van Marktlink. Het behaalde in 2022 recordresultaten met 150 transacties en 220 medewerkers. Marktlink begeleidt doorgaans transacties met een waarde tussen vijf en 250 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen