Marktlink intensiveert due diligence om eisen van private equity-partijen

Laatst gewijzigd: 12 oktober 2023 14:54
‘Met twee historische jaarrekeningen krijg je een bedrijf niet meer verkocht’

Overnamespecialist Marktlink gaat het verkoop due diligence-proces van haar opdrachtgevers intensiveren. Het doel is om een optimaal verkoopresultaat te realiseren. Daarnaast rekent de organisatie op een vlotter verkoopproces.

Hiermee reageert de overnamespecialist op de verdere professionalisering en internationalisering van de overnamemarkt. In driekwart van de transacties treedt private equity direct of via een deelneming op als de kopende partij. Volgens Marktlink stellen private equity-partijen dusdanige eisen aan financiële analyse dat de kosten van een deal omhoogschieten. Die variëren van een halve tot een hele ton, die drukt op de opbrengst van een bedrijf.

Marktlink stelt daar een aangepast model voor een verkoop due-diligence tegenover dat gebaseerd is op een matching- en data-analysesysteem dat dagelijks de informatie van meer dan 150.000 bedrijven bijwerkt.

“De tijd dat je met twee historische jaarrekeningen je bedrijf kon verkopen ligt gelukkig achter ons”, aldus Marktlink-partner Tom Beltman. “Het gebruik van data en expertise op het gebied van transaction services is een onmisbaar element om verkoopmandaten succesvol af te ronden.”

Het doel is om binnen 24 maanden een onder leiding van Steije Hoolwerf een team van minimaal tien (internationaal) actieve TS-specialisten te hebben opgebouwd. Marktlink is momenteel druk bezig om het team te versterken. Steije Hoolwerf heeft de afgelopen elf jaar ervaring opgedaan als due diligence-specialist bij Sincerius als Director Financial Due diligence en bij PwC als Manager Deals | Transaction Services.

Gerelateerde artikelen