Marc Staal weg als commissaris bij Lucas Bols

Marc Staal stopt per direct met zijn functie als commissaris bij het beursgenoteerde Lucas Bols. Deze beslissing is het gevolg van het feit dat AAC Capital eerder zijn resterende belang van 16,55% in de likeurmaker van de hand deed. Staal was een vertegenwoordiger van aandeelhouder AAC.

Het uittreden van Staal was onderdeel van de afspraken die staan in de prospectus van Lucas Bols, dat in januari van 2015 naar de beurs ging. AAC verkocht onlangs zijn laatste belang van 16,55 procent in Bols aan Nolet Holding. Daarmee verloor de investeerder, die ooit 75% van Bols bezat, ook zijn recht op een plek in de raad van commissarissen. 

De raad van bestuur en raad van commissarissen bedanken Staal voor zijn "waardevolle bijdrage" aan de ontwikkeling van het bedrijf in de afgelopen jaren.

Bols gaat op zoek naar een vervanger voor Staal, zei een woordvoerster desgevraagd tegen het ANP. Die zoektocht staat volgens haar los van het grote belang (circa 21 procent) dat Nolet nu in zijn branchegenoot heeft. Bols wil wel met Nolet om tafel gaan zitten. "Zoals we ook in contact staan met andere aandeelhouders", aldus de woordvoerster.

 — 

Bekijk hier welke ECM-deals er nog meer zijn gesloten in 2015

 

Gerelateerde artikelen