BOM benoemt Marc Jansen tot nieuwe managing director investments

Marc Jansen (54) is benoemd tot managing director investments bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

Hij wordt daarmee statutair verantwoordelijk voor de investeringsfondsen van deze organisatie. BOM beheert een fondsvermogen van 507 miljoen euro en is daarmee de grootste en actiefste vroege fase investeerder in Noord-Brabant

Marc Jansen is van huis uit master in finance en sinds 2013 werkzaam bij BOM. Daarvoor heeft hij diverse leidinggevende functies vervuld, onder andere bij ABN AMRO. In de afgelopen 28 jaar is Jansen betrokken geweest bij de financiering van meer dan 2.000 ondernemingen in het MKB en grootbedrijf. 

Binnen BOM is Marc Jansen actief betrokken geweest bij de totstandkoming van een aantal deeptechfondsen, waaronder DeepTechFund en DTXL. Tevens speelde hij een belangrijke rol bij het ontstaan van de Corona-OverbruggingsLening (COL) om startups door de coronacrisis heen te helpen. Ook gaf hij mede vorm aan de succesvolle Fund2Fund-strategie van BOM.

Jansen volgt in deze functie Miriam Dragstra op. Zij heeft aangegeven na twaalf jaar te willen terugtreden als bestuurder. Zij blijft als special advisor haar kennis en ervaring inzetten binnen diverse projecten en ondernemingen.

Actiefste Venture Capital-investeerder in Brabant
BOM is betrokken bij bijna zestig procent van de vroege fase investeringen in Noord-Brabant en vervult daarmee een cruciale rol bij het aanjagen van innovatie en ondernemerschap binnen het startup-ecosysteem in Noord-Brabant en Nederland. BOM zorgt zo voor een positief maatschappelijk en economisch rendement. Voor elke euro die BOM investeert volgt vijf euro van andere kapitaalverstrekkers.

BOM stond als investeerder aan de basis van succesvolle en veelbelovende ondernemingen als Pivot Park, Acerta Pharma, SMART Photonics, Protix, Synaffix, Leydenjar en Wind A16.

“Met Marc Jansen als nieuwe managing director investments verzilveren we een schat aan ervaring. Marc vervult een belangrijke rol in de realisatie van onze ambities om onze positie als toonaangevende VC verder uit te bouwen. We wensen Marc alle succes in deze rol en danken Miriam Dragstra voor haar ongekende bijdrage aan het financieringsklimaat voor startups in Brabant en daarbuiten”, zegt Brigit van Dijk – Van de Reijt, CEO van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).
 

Gerelateerde artikelen