Management buy-out bij Koninklijke Sjouke Dijkstra

De nieuwe directie koopt het bouwbedrijf van de familie.

Weg- en waterbouwer Koninklijke Sjouke Dijkstra in Leek wordt overgenomen door het huidige management, ondersteund door investeringsmaatschappij Convent Capital. Het bouwbedrijf was 138 jaar in handen van de Dijkstra Groep, de familie van de oprichter en naamgever. 

Koninklijke Sjouke Dijkstra geniet bekendheid als bouwbedrijf dat driftig meewerkt aan de Zuidelijke Ringweg in Groningen. Een hachelijk project waar onlangs schipbreuk op leed. De Friese aannemer Jansma Drachten liep leeg op de verliezen op het werk aan de ringweg. Maar de overname van Koninklijke Sjouke Dijkstra door het management heeft niets te maken met het moeizame werk aan de ringweg, aldus Sieger Dijkstra, de laatste nakomeling van het familiebedrijf. 

“De overname is een traject van jaren”, zei hij in Het Dagblad van het Noorden. “Dat mondde in 2021 uit in een nieuwe directie. Die neemt het bedrijf nu helemaal over. Ja natuurlijk is dat wel een dingetje dat er geen familiebanden meer zijn, maar dit komt niet onverwachts.”
 

Gerelateerde artikelen