Maëlys Castella nieuwe CFO AkzoNobel

Maëlys Castella (47) is de nieuwe Chief Financial Officer (CFO) van AkzoNobel. Zij zal de functie van CFO officieel per 15 september op zich nemen. Maëlys Castella volgt Keith Nichols op, die op 15 januari aankondigde dat hij AkzoNobel zal verlaten.
Castella is de afgelopen 14 jaar werkzaam geweest bij Air Liquide en meest recent in de functie van Group Deputy CFO. Haar eerdere posities bij deze onderneming waren Europe Chief Financial Officer en Corporate Finance & Treasury Director. 
In reactie op de benoeming zegt Ton Büchner, CEO van AkzoNobel: "Wij zijn zeer verheugd met de aanstelling van Maëlys als CFO van AkzoNobel. Ze brengt een schat aan ervaring en kennis met zich mee op het gebied van financiën. Daarnaast zal ze een nieuwe impuls geven aan onze voortdurende inzet om de operational excellence te verbeteren en aan het stimuleren van waarde-creatie." 
Antony Burgmans, voorzitter van de Raad van Commissarissen van AkzoNobel, voegt toe: "Dit is een hele belangrijke benoeming. Maëlys is een professional van hoog kaliber en zij zal  essentiele vaardigheden en capaciteiten met zich meebrengen. Na een intensieve internationale zoektocht en selectieprocedure met veel getalenteerde kandidaten, zijn we blij dat Maëlys als CFO in dienst zal treden bij AkzoNobel." 
Maëlys Castella zegt: "Ik kijk er enorm naar uit om voor AkzoNobel te gaan werken. Het is een organisatie waar ik veel bewondering voor heb. Ik ben er van overtuigd dat ik een belangrijke bijdrage kan leveren aan het management team in hun focus op operational excellence." 
Maëlys Castella, die de Franse nationaliteit heeft, trad in 2000 in dienst bij Air Liquide als Group Financing Manager. Daarvoor is zij werkzaam geweest bij ELF Oil & Gas Group waar zij onder meer de functie bekleedde van Financing & Capital Markets Manager. 
Ze zal worden voorgedragen voor benoeming als lid van AkzoNobel’s Board of Management en na haar aanstelling werkzaam zijn in het hoofdkantoor in Amsterdam. Ton Büchner zal in de korte overgangsperiode tussen het vertrek van Keith Nichols en het aantreden van Maëlys Castella de verantwoordelijkheden als CFO op zich nemen.
 
Gerelateerde artikelen