Maker van oogheelkundige medische hulpmiddelen verkocht voor 1 miljard euro

Laatst gewijzigd: 20 januari 2024 11:34
Het Duitse Carl Zeiss Meditec AG kondigt overeenkomst aan om D.O.R.C. te kopen.

Carl Zeiss Meditec AG heeft aangekondigd dat zij een overeenkomst zijn aangegaan om 100 procent van de aandelen in D.O.R.C. (Dutch Ophthalmic Research Centre) over te nemen van de huidige eigenaar, het Franse Eurazeo. Volgens het FD betaalt Carl Zeiss Meditec één miljard voor de overname.

D.O.R.C. maakt hulpmiddelen voor oogartsen, waaronder apparaten die chirurgen ondersteunen bij bijvoorbeeld netvlies- en staaroperaties. De onderneming uit Zuidland geldt als een wereldwijde marktleider op dit gebied.

De overname zal het brede oogheelkundige portfolio van ZEISS Medical Technology en het scala aan digitaal verbonden workflowoplossingen verbeteren en aanvullen voor de aanpak van een breed scala aan oogaandoeningen, waaronder netvliesaandoeningen, cataract, glaucoom en refractiefouten. Het geeft het bedrijf ook toegang tot een van de meest geavanceerde systemen op de markt: het EVA NEXUSTM-platform, dat geldt als het paradepaardje van D.O.R.C.

“Met de overname van D.O.R.C. zullen we twee zeer innovatieve oogheelkundige krachtpatsers samenbrengen om de positie van Carl Zeiss in het segment vitreo-retinale chirurgie te versterken en ons leiderschap op de markt voor oogheelkundige medische hulpmiddelen uit te breiden”, zegt Dr. Markus Weber, president en CEO van Carl Zeiss Meditec AG.

“We kunnen niet blijer zijn om ons aan te sluiten bij een marktleider en visionair als Carl Zeiss Medical Technology”, zegt Pierre Billardon, CEO van D.O.R.C. “We hebben een geweldig bedrijf opgebouwd met innovatieve, marktleidende producten en kijken ernaar uit om deze kans op groei te grijpen en de toekomst van oogchirurgie vooruit te helpen. Ik ben persoonlijk trots en enorm dankbaar voor het hele team van D.O.R.C. voor hun inzet en expertise om patiënten te helpen weer te zien.”

Gerelateerde artikelen