Main-deelneming Enovation doet weer overname

Enovation koopt Medimo, leverancier van een elektronisch voorschrijfsysteem en elektronische toedienregistratie.

Enovation neemt Medimo over om haar positie als internationale SaaS-leverancier voor de zorg in Europa te versterken. Voorafgaand aan Medimo werden ook eerder andere softwarebedrijven toegevoegd aan Enovation waaronder patiëntportaal specialist Funatic in 2022. Met deze nieuwe stap wordt Enovation marktleider op het gebied van elektronisch voorschrijven en toedienregistratie.

Medimo is al meer dan 22 jaar actief in de snelgroeiende eHealth market en biedt een SaaS suite van innovatieve oplossingen voor elektronisch voorschrijven en elektronische toedienregistratie, waardoor de overdracht van patiëntinformatie tussen verplegers, doctoren en farmaceuten op een veilige en efficiënte wijze kan plaatsvinden. Medimo bedient circa 500 zorginstellingen, met een specifieke focus op VVT, GGZ en apotheken.

Enovation heeft na de overname van Medimo meer dan 320 medewerkers, verdeeld over twaalf kantoren, en is actief in achtien landen. De Enovation Group richt zich op het verbeteren van het huidige productaanbod door innovatieve oplossingen te creëren voor de zorgmarkt en de (semi-)publieke sector met klanten als Johanniter, Careium (voorheen Doro Care) en Rode Kruis Duitsland. 

Enovation is sinds 2018 in handen van software-investeerder Main Capital Partners

 

 

Gerelateerde artikelen