Main steunt Noord-Amerikaanse fusie in innovatiemanagement

Fusie tussen HYPE en Planbox moet resulteren in wereldwijde innovatiegrootmacht.

HYPE Innovation en Planbox, twee koplopers op het gebied van innovatiemanagement, kondigen vandaag hun fusie aan. De combinatie van HYPE en Planbox zal resulteren in de formatie van een van de grootste internationale spelers op het gebied van innovatiemanagement software, waarbij de gecombineerde groep dertig miljoen euro aan inkomsten zal realiseren.

De combinatie met Planbox markeert de vierde overname door HYPE sinds het begin van de investering van Main Capital Partners in 2019, en onderstreept opnieuw hoe Main de internationalisering van haar portfoliobedrijven naar Noord-Amerika faciliteert.

Gecombineerde expertise voor wereldwijde innovatie boost
Dit strategische partnerschap bouwt voort op de expertise van Planbox in de volledige levenscyclus van Innovation Portfolio Management, Emerging Tech Empowerment en Ecosystem Enablement. Met meer dan twintig jaar ervaring kan heeft Planbox een indrukwekkend portfolio van 400 bedrijfsimplementaties, meer dan vijf miljoen betrokken deelnemers en een ROI van tien miljard dollar voor haar klanten.

“Onze reis begon met een visie om de manier waarop bedrijven innoveren te transformeren”, zegt Frank Henningsen, CEO van HYPE Innovation. “De combinatie met Planbox versterkt deze visie door het combineren van meer dan twee decennia aan inzichten, technologie en passie. Nu de grenzen tussen regio’s en markten vervagen, staat onze gecombineerde expertise als een baken voor wereldwijde innovatie en zorgen we ervoor dat onze klanten zich niet alleen aanpassen, maar ook floreren in dit dynamische landschap.”

De inzet van AI in innovatiemanagement
Met Generative AI in opkomst zet de fusie nieuwe standaarden voor innovatiemanagementsystemen. De AI-mogelijkheden van HYPE, zoals AI-gebaseerd gegevensonderzoek en -beheer, worden nu uitgebreid en verrijkt met geavanceerde functies van Planbox. Het resulterende best-in-class platform vertegenwoordigt een wending in het innovatiemanagement landschap en markeert het begin van een nieuw hoofdstuk waarin menselijke creativiteit, kunstmatige intelligentie en governance samenkomen om een ongekend innovatiepotentieel te ontsluiten.

“Terwijl veel fusies als een hoogtepunt worden gezien, is het voor ons een nieuw begin”, sluit Henningsen af. “De tools en expertise die we meebrengen zijn veelomvattend, maar wat ons het meest opwindt is het onbenutte potentieel tussen ons. Deze fusie gaat niet alleen over tools of platforms – het gaat over het cultiveren van een mentaliteit van voortdurende evolutie. We streven ernaar organisaties uit te rusten met de vooruitziende blik om verandering niet alleen te voorzien, maar ook te ontwerpen om uit te blinken in innovatie.”

Gerelateerde artikelen