Main stapt in InnoValor

Main Capital Partners heeft een meerderheidsaandeel genomen in InnoValor. Het bedrijf is vooral bekend van ReadID, software voor mobiele identiteitscontrole met behulp van Near Field Communication-technologie (NFC).

ReadID draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid van transacties en het terugdringen van fraude wereldwijd, door gebruik te maken van innovatieve identiteitsverificatie­technologie. Deze leest de NFC-chips die aanwezig zijn in identiteitsdocumenten. Hiermee kunnen ID-kaarten en paspoorten eenvoudig worden geverifieerd met behulp van een smartphone, bijvoorbeeld tijdens het onboardingproces van nieuwe (bank-)klanten of bij grenscontroles. ReadID wordt in meer dan 18 landen gebruikt door banken, financiële instellingen, overheden, grenscontrole, diensten voor elektronische identificatie en digitale handtekeningen (eIDAS), en nog veel meer. Onder de klanten bevinden zich Rabobank, ING, itsme, Moneyou, de Volksbank, Digidentity en UK Home Office.  

InnoValor is de tweede platforminvestering van het fonds Main Capital VII, dat in oktober werd afgesloten met een hard cap van 1 miljard EUR. Het vlaggenschipfonds is bedoeld voor meerderheidsinvesteringen in volwassen softwarebedrijven met een ondernemingswaarde van 25 miljoen EUR tot 250 miljoen EUR. De investeringen zijn zowel vervangingskapitaal als groeikapitaal voor add-on strategieën en groei in het algemeen.
 

Gerelateerde artikelen