Main neemt voor 50 mio. meerderheidsbelang in GBTEC

GBTEC levert software op het gebied van Business Proces management. Met een belang van 51% ondersteunt Main Capital verdere groei en internationalisering.

Met de BPM-suite BIC Cloud biedt GBTEC een bekroonde tool aan voor het modelleren, analyseren, optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Bochum, Duitsland, is de laatste jaren uitgegroeid tot de toonaangevende leverancier van BPM-oplossingen voor de DACH-regio. Al vroeg zag GBTEC het potentieel van cloudtechnologie voor haar BPM-oplossingen en versnelde het bedrijf zo haar groei. Het succes van GBTEC wordt bevestigd door de meer dan 700 klanten, waaronder talrijke DAX beursgenoteerde bedrijven, overheidsinstanties, middelgrote en multinationale bedrijven. De verzekeringsgroep HDI, Daimler AG en verschillende Duitse federale ministeries zijn klant.

De oprichter en CEO van GBTEC, Gregor Greinke, streeft met het aantrekken van Main Capital specifieke doelstellingen na. Greinke zegt: "We hebben voor een investeerder als Main Capital gekozen door het hoge niveau van expertise in de strategische ontwikkeling van softwarebedrijven wat ze meebrengen. Vanaf het allereerste moment waren we ervan overtuigd dat Main Capital een uitstekende keuze zou zijn vanwege hun ervaring in de IT-sector. Ons gemeenschappelijke doel is een duurzame groei op lange termijn door een focus op strategische marktpositionering, selectieve overnames en de uitbreiding van onze wereldwijde partnerships." Charly Zwemstra, Managing Partner van Main Capital, is ervan overtuigd dat de strategische investering een succes zal worden. Hij benadrukt de vertrouwensrelatie tussen de twee bedrijven: "De oprichters, het management, de teamleden en de producten en diensten van GBTEC hebben ons allemaal weten te overtuigen. Samen zullen we het enorme potentieel verder uitbouwen en GBTEC als softwarespecialist voor Business Process Management vestigen op de internationale markt. We delen dezelfde waarden en attitude. Daarom zijn we ervan overtuigd dat we GBTEC op deze manier succesvol zullen ondersteunen."

Gerelateerde artikelen