Main neemt Amerikaans IT-bedrijf in de zorg over

Lux Scientiae moet zowel autonoom als via overnames verder groeien.

De Haagse investeerder Main Capital Partners neemt een meerderheidsbelang in het Amerikaanse Lux Scientiae, een leverancier van beveiligde communicatie en beveiligde hosting oplossingen voor de gezondheidszorg.

LuxSci, zoals het bedrijf kortweg wordt genoemd, stelt organisaties in staat om gepersonaliseerde gevoelige gegevens veilig op schaal te leveren. Tot de klanten behoren zorgaanbieders, zorg IT-bedrijven, fabrikanten van medische apparatuur en bedrijven die actief zijn in andere sterk gereguleerde sectoren.

Noord-Amerika is inmiddels bekend terrein voor Main. De jongste parel aan de Amerikaanse ketting is Cloud Coach, dat afgelopen zomer werd overgenomen.

Daarnaast investeert Main al een poosje in IT-bedrijven in de zorg. Eerder dit jaar nam zij het Deense Sirenia over, ook een IT-bedrijf in de zorg. In mei werd met Smart-Q een Duitse zorg-IT’er toegevoegd aan de groep. De bedoeling is om LuxSci verder te laten groeien, zowel via autonome groei op de Noord-Amerikaanse markt als via strategische overnames.

Gerelateerde artikelen