Main investeert in twee Duitse softwarebedrijven

Software-investeerder Main Capital Partners heeft een meerderheidsaandeel verworven in PLATO AG en iqs Software GmbH. 

PLATO, met het hoofdkantoor in Lübeck, Duitsland, wordt algemeen beschouwd als een wereldleider in de engineering softwaremarkt, en biedt een multi-tenant cloud platform aan met functionaliteiten zoals FMEA, Inspectie & Controleplan, Functionele Veiligheid, Monitoring en Systeem Response (MSR), documentbeheer en andere gerelateerde modules. Het effect op bedrijven die de oplossingen gebruiken is een sterke verlaging van de recall-gerelateerde kosten, wat in elk geval tot aanzienlijke besparingen leidt. Op lange termijn resulteert dit in robuuste producten en processen van hoge kwaliteit. Naast haar Europese klantenbestand, heeft PLATO een sterke aanwezigheid in de VS opgebouwd.

Iqs werd opgericht in 1995 en is gevestigd in Bühl, Duitsland. De kwaliteitsmanagementsoftware van iqs verbindt het volledige scala aan kwaliteitsprocessen in één database, waaronder advanced product quality planning (APQP), haalbaarheidsstudies, eisenbeheer, initial sample inspection reports (ISIR), evenals klachten- en auditbeheer. Het duidelijke concurrentievoordeel van iqs dat klanten waarderen, is de naadloze integratie en gegevensconsistentie in alle aangeboden processen. Iqs bedient een groot en gediversifieerd klantenbestand voornamelijk in de Duitstalige regio.

Door de combinatie van de twee bedrijven, ontstaat een toonaangevende softwaregroep voor engineering- en kwaliteitsmanagementprocessen met meer dan 750 klanten wereldwijd. Volgens Main is Iqs met haar softwaresuite voor kwaliteitsbeheer een logische en strategische uitbreiding van PLATO's Cloud gebaseerde FMEA- (Failure Mode and Effects Analysis) en Engineering-platform "e1ns", waardoor aanzienlijke mogelijkheden voor cross-selling tussen de bedrijven ontstaan.

Gerelateerde artikelen