Main doet overname in groeiende Intelligent Document Processing markt

Main Capital Partners kondigt meerderheidsbelang in softwareleverancier Whitevision aan.

Main Capital Partners kondigt de overname van Whitevision vandaag aan, een toonaangevende Nederlandse leverancier van softwareoplossingen voor Intelligent Document Processing.

Main en Whitevision zullen gezamenlijk inzetten op een strategie om het productaanbod verder te verrijken en het bedrijf internationaal uit te breiden tot een toonaangevende speler op de Europese markt.

Frank de Wit, CEO van Whitevision, zegt: “Wij zijn erg blij met de partnership met Main. Na bijna twintig jaar bouwen aan een stabiele basis met meer dan 1.600 klanten en 25.000 gebruikers, gaan we met deze samenwerking een nieuwe fase in. Zo kunnen we onze groeiambities nog sneller realiseren!”

Whitevision wil, in samenwerking met Main, de groei in zowel het thuisland als in de rest van Europa versnellen. Hiervoor zal het bedrijf inzetten op zowel organische groei als op groei door middel van strategische add-on acquisities.

Voor Main markeert de overname een volgende strategische stap in een markt waarin zij veel expertise en ervaring heeft. “Intelligent Document Processing en de bredere markten van Enterprise Information Management en Business Process Management zijn domeinen waarin Main een grote mate van expertise heeft ontwikkeld”, aldus Sjoerd Aarts, Managing Partner bij Main Capital Partners. “De toenemende behoefte aan digitalisering en automatisering van processen, evenals de toenemende internationale eProcurement mogelijkheden, zullen naar verwachting de groei van deze markt in de komende jaren drijven.”

Lees ook: Top 10 grootste kopers van Nederlandse bedrijven

 

 

Gerelateerde artikelen