Main Capital verwerft meerderheidsbelang in Textkernel

Main Capital heeft een meerderheidsbelang in de door AI aangedreven HR-technologie-aanbieder Textkernel genomen.

Het huidige managementteam Gerard Mulder (CEO) en Guus Meijer (COO) blijft aan boord en investeert naast Main Capital in Textkernel. Textkernel en Main zullen zich samen richten op autonome groei en verdere ontwikkeling van het technologieplatform om de ambitieuze groeiplannen in de komende periode uit te voeren. Daarnaast zal de combinatie een selectieve Buy & Build strategie nastreven voor acquisities in de bredere HR-software markt.

Textkernel is een wereldleider in het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie (AI) en semantische technologie voor talentverwerving en recruitment. Het vlaggenschipproduct van Textkernel, Search! & Match!, verbindt kandidaten met vacatures door gebruik te maken van steeds meer geavanceerde algoritmen die meerdere manieren identificeren om potentiële matches te maken tussen vacatures en kandidaten. Door gebruik te maken van de nieuwste technologie op het gebied van Natural Language Processing (NLP) en kunstmatige intelligentie (AI), kunnen professionals die actief zijn in talentmanagement de beste kandidaten en vacatures vinden binnen steeds grotere hoeveelheden kandidaat- en functiedata.

Door een kant-en-klare oplossing aan te bieden die al is geïntegreerd in wereldwijd bekende en gevestigde kern (HR) softwaresystemen zoals Bullhorn, SAP SuccessFactors, Oracle Taleo en Oracle Cloud Recruiting, Cornerstone- Lumesse en Talentsoft, kan Textkernel zijn klantenbasis enorm snel uitbreiden in het zakelijke HR-marktsegment.

Het klantenbestand omvat internationale uitzend- en wervingsbureaus, multinationals en softwareleveranciers. Tot de klanten behoren zowel internationale uitzend- en wervingsbureaus als Adecco, Randstad en Manpower als multinationals Otto GmbH & Co KG, The Colas Group en ENGIE SA. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en heeft momenteel ongeveer 154 mensen in dienst, verspreid over kantoren in Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de VS.
 

Gerelateerde artikelen