Main Capital verwerft meerderheid in GOconnectIT

Samen met Main Capital wil het IT-bedrijf uit Nieuwegein in het buitenland groeien en mogelijk acquisities doen.

Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in het IT-bedrijf GOconnectIT uit Nieuwegein. Het bedrijf levert en software-oplossingen voor de kabels- en leidingen-industrie, waarmee het klanten ondersteunt in het optimaliseren van administratieve processen.  

GOconnectIT is opgericht in 2001 en heeft zich in de afgelopen jaren gepositioneerd als een gespecialiseerde softwareleverancier. Naast het aanbieden van softwareproducten, adviseer het bedrijf ook cliënten. De klantenbasis omvat grote corporates als Stedin, Heijmans en BAM en overheden als Rijkswaterstaat en provincies. 

Investeerder Main Capital belooft GOconnectIT actief te ondersteunen in het ondersteunen van de groei, internationale expansie en het versterken van de organisatie. De aandacht zal uitgaan naar het uitbreiden van het product- en dienstenportfolio middels het leveren van innovatieve schaalbare oplossingen, alsmede het doen van gerichte acquisities. Het bedrijf wil naast Nederland nu ook andere Europese landen betreden, waaronder België en het Verenigd Koninkrijk.

“Tijdens het eerste gesprek met Main Capital voelden we vanwege de aanwezige IT- en branchekennis al direct een klik.," zegt Edwin van Rooijen, directeur van GOconnectIT, in het persbericht. 

Main Capital is een private equity-investeerder met een exclusieve focus op de software sector in de Benelux en Duitsland. De participatiemaatschappij heeft ongeveer 375 miljoen euro onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in Nederland en Duitsland.

Gerelateerde artikelen