Main Capital verkoopt Ymor aan Sentia Group

De investeerder verkoopt het Deens-Nederlandse Ymor aan branchegenoot Sentia. Financiƫle details worden niet genoemd.

Sentia, een aanbieder van hoogwaardige cloudoplossingen, heeft prestatiespecialist Ymor overgenomen. De overname ondersteunt het portfolio van Sentia op het gebied van Application Performance Management en maakt een nieuwe fase in de groeistrategie van Ymor mogelijk.

Ymor heeft een team van ca. 100 professionals die vanuit kantoren in Nederland en Denemarken een triple-A klantenbestand van meer dan 250 zakelijke klanten bedienen. Ymor levert een pakket innovatieve oplossingen die voornamelijk gericht zijn op het gebied van Application Performance Management (APM) en IT Operations Analytics (ITOA). Ymor’s kernstrategie is om grote zakelijke klanten te bedienen met speciale softwaretools en gespecialiseerde kennis met betrekking tot prestatiebewaking.

CEO Ymor Iman Alipour “We zijn erg enthousiast over deze stap met Sentia. Samen met Main hebben we deze beslissing zorgvuldig en weloverwogen genomen. We zijn ervan overtuigd dat we met deze strategische partnerschap onze uitgebreide groeiambities kunnen realiseren en tegelijkertijd onze klanten uitstekende prestatiebewaking kunnen bieden”.

Pieter van Bodegraven (Raad van Commissarissen Ymor): “In onze samenwerking met Ymor hebben we het management ondersteund bij het bouwen van een internationale powerhouse in Performance Monitoring met een duidelijke marktleidende positie in de Benelux en Scandinavië. Een deel van deze strategie had betrekking op de succesvolle add-on acquisitie van Avenida, gevestigd in Denemarken. We zien een combinatie met
Sentia als een zeer strategische en logische stap voor de toekomstige ontwikkeling van Ymor ”.

Gerelateerde artikelen