Main Capital verkoopt Regas aan BID Equity

Main Capital Partners heeft haar meerderheidsbelang in softwarebedrijf Regas verkocht aan het Duitse BID Equity. De transactie is eind 2017 afgerond. 

Regas is marktleider in SaaS-gebaseerde sociale zorgsoftware in de Benelux en in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Regas biedt een uitgebreid pakket softwareoplossingen voor patiënt- en gezondheidswerkersmonitoring, met name gericht op de sociale dienstverlening, jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg. De oplossingen worden momenteel gebruikt door meer dan 600 klanten.

Tijdens de investeringsperiode ondersteunde Main Capital de groeistrategie van Regas, die voornamelijk was gebaseerd op autonome groei en groei door selectieve 'buy-and-build' acquisities. Met deze strategie kon het bedrijf uitbreiden in in de Benelux en in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en (in 2015) Daarwin kopen, een in Duitsland gevestigde marktleider in jeugd en geestelijke verzorging. Tijdens de investeringsperiode van Main Capital is Regas gegroeid in aantal werknemers, inkomsten en winst in de Benelux en Duitsland. Het mangement van Regas wil de gekozen groeistrategie voortzetten met BID Equity.
 

Gerelateerde artikelen