Main Capital neemt meerderheidsbelang in Optimizers

Main Capital verwerft een strategisch meerderheidsbelang in Optimizers, een Nederlandse aanbieder van innovatieve supply chain software.

Optimizers levert intuïtieve software voor de achterkant van het verkoopproces: de aanvoerlijnen. Door de grote technologische ontwikkeling in de sector en sterk verandere supply lines door de opkomst van het online winkelen zit er veel ruimte in de markt voor softwarespecialisten in deze richting. Main Capital ziet veel potentie in Optimizer: met de kapitaalinjectie moet Optimizer de Europese marktleider worden. 

Pieter van Bodegraven, Partner bij Main Capital Partners: “We kennen het management team van Optimizers al enige jaren, en zijn erg onder de indruk van de performance. Optimizers heeft als doel een leidende Supply Chain Software aanbieder in de Europese markt te worden. Met de ondersteuning van Main Capital Partners zal het bedrijf zich focussen op organische groei en verdere productinnovatie. Optimizers zal ook haar product propositie en geografische coverage verder uitbreiden door het doen van selectieve strategische add-on acquisities en het uitbreiden van het internationale partner netwerk.”

Stefan van Diggelen, CEO at Optimizers: “De samenwerking met Main zal de groei van onze business internationaal versnellen door het ontwikkelen van nieuwe technologieën en waardevolle partnerships in zowel Europese als Amerikaanse markten. Samen zullen wij doorgaan met het investeren in de functionele uitbouw van alle productlijnen, waardoor deze nog intuïtiever, slimmer en flexibeler worden om ook in de toekomst aan onze wensen van klanten te blijven voldoen.”

Gerelateerde artikelen