Main Capital koopt Enovation

De Nederlandse private equity investeerder Main Capital heeft Enovation overgenomen. Enovation is actief als zorgcommunicatiesoftware specialist.

Main Capital doet met Enovation, dat actief is op het gebied van missie-kritieke software oplossingen voor veilige communicatie in de zorgmarkt en de logistieke sector, een strategische aankoop. De verkopende aandeelhouder, VANAD Group – aanbieder van diensten en technologische oplossingen op het gebied van customer experience, zal via een minderheidsbelang betrokken blijven bij Enovation. 

Het in Capelle aan den IJssel gevestigde bedrijf levert toonaangevende en innovatieve SaaS oplossingen voor de Nederlandse zorgmarkt en de logistieke sector. Bekende producten die Enovation levert zijn de platformen ZorgMail, xdsConnect en myhealthConnect, en de interoperability oplossing Cloverleaf. 

Enovation is opgericht in 1983 en is sinds 2013 onderdeel van de VANAD Group. Het bedrijf heeft ongeveer 135 werknemers in dienst en genereert tientallen miljoenen euro omzet. 

Enovation zal de komende jaren verder inspelen op de trend richting Connected Healthcare. Met het product myhealthConnect heeft Enovation een software platform ontwikkeld waarmee zorgverleners patiënten op afstand kunnen monitoren, onafhankelijk van het meetinstrument, typem applicatie, of aanbieder daarvan. Dit biedt zorgaanbieders maximale keuzevrijheid in het selecteren van aanbieders van instrumenten en IT-applicaties en deze veilig met de eigen systemen te verbinden. 

Enovation heeft als ambitie om door te groeien tot een leidende SaaS speler in de Noord-West Europese zorgmarkt. De nadruk zal liggen op de verdere organische groei en op de ontwikkeling van innovatieve producten. Daarnaast zal Enovation haar bestaande productportfolio en de internationale marktpositie verder versterken via een selectieve buy-and-build strategie.

De VANAD Group is bij het verkoopproces geadviseerd door ING Bank, onder leiding van Rob van Veldhuizen. Daarnaast was Deloitte verantwoordelijk voor de tax advisory en de transaction services, onder leiding van Michiel van de Velde en Maurice Dercks en NautaDutilh was verantwoordelijk voor het legal advisory.

Main Capital is ondersteund door BDO, dat onder leiding stond van Sander Holster en verantwoordelijk was voor de transaction services. Loyens & Loeff heeft Main Capital ondersteund met legal advisory. Dit team stond onder leiding van Anke van Holthe tot Echten
 

Gerelateerde artikelen