Main Capital investeert in Denit

Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in managed hosting provider Denit Hosting Solutions. De Nederlandse investeringsmaatschappij zal Denit onder meer actief ondersteunen bij het uitbouwen van haar marktpositie met focus op IT en softwarebedrijven. Hierbij zal worden ingezet op verdere autonome groei alsmede selectieve aanvullende acquisities.
"Main Capital heeft een deel van het aandelenpakket van Dennis Bruin (oprichter) en mijzelf overgenomen," zegt Edwin Cornelissens, mede-oprichter en Managing Director van Denit. "De samenwerking met Main biedt ons een stevige financiële en commerciële basis om onze ambities te realiseren. Wij kennen de mensen achter Main al ruim vier jaar en er is veel onderlinge waardering. Samen met hen hebben wij veel vertrouwen in een gezonde groei van ons bedrijf.”
 
Buy and build
Door het grote netwerk van Main Capital in de software-industrie zal verder gefocust worden op een gespecialiseerde hostingpropositie voor IT en SaaS/softwarebedrijven. Daarbij zal worden ingezet op innovatie, schaalvergroting en een uitstekende dialoog met de klant teneinde deze bedrijven optimaal te kunnen bedienen. Daarnaast kan Main Capital waarde toevoegen bij de acquisitiestrategie van Denit. Er zal nadrukkelijk worden ingezet op add-on acquisities. 
 
Denit is een hostingbedrijf uit Amsterdam, opgericht in 1999, en biedt hostingoplossingen voor complexe, bedrijfskritische applicaties, variërend van Managed Hosting tot een compleet Cloud Computing en Infrastructure-as-a-Service (IaaS) portfolio. Met ruim 35 getalenteerde medewerkers bedient Denit een groot aantal MKB- en grootzakelijke klanten in vele sectoren. 
Pieter van Bodegraven, Partner Main Capital, verklaart: "Main Capital heeft continue te maken met hostingvraagstukken bij de softwarebedrijven waarin wij investeren. Door de steeds verdergaande verschuiving naar SaaS zal deze vraag in de komende jaren toenemen. Met innovatieve diensten op de roadmap zoals Amazon Cloud integratie weet Denit in toenemende mate grote klanten succesvol aan zich te binden. Door het inzetten van ons netwerk kunnen wij een bijdrage leveren aan de groei." 
 
Main Capital in software
In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snel groeiende (Saas)software bedrijven als b+m Informatik, Ymor, Roxit, Onguard, Sharewire, SecondFloor, EuroSystems, Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC.
 
Recentelijk heeft Main Capital zijn meerderheidsbelang in Visionwaves verkocht aan Zweedse beurgenoteerde onderneming IFS AB. Vorig jaar verkocht het Zetacom al aan Gilde Healthcare. Daarnaast realiseerde Main in 2013 een succesvolle exit van cloudstorage bedrijf IASO aan de US cloud provider GFI Software. In 2012 verkocht Main Capital ook al Tedopres aan de Finse beursgenoteerde speler Etteplan en werd Actuera verkocht aan Waterland Private Equity.
 
Gerelateerde artikelen