Macintosh vraagt uitstel van betaling

Macintosh Retail, moederbedrijf van de winkelketens Scapino, Dolcis, Invito en Manfield, heeft bij de rechtbank uitstel van betaling aangevraagd. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend.

Macintosh meldde maandag al dat het bezig was kopers te zoeken voor zijn winkelketens. Het waarschuwde dat die gezien de hoge schuld en slechte marktomstandigheden waarschijnlijk bitter weinig zouden opleveren. Geen van de gegadigden heeft echter een bod op tafel gelegd dat een oplossing biedt voor de huidige situatie.

Uitstel van betaling voor de moedermaatschappij, vaak een eerste stap richting faillissement, is daarmee volgens Macintosh "de enig overgebleven optie". Als de rechtbank die heeft verleend en een bewindvoerder heeft aangesteld, zal bekeken worden voor welke onderdelen van de groep een verkoop mogelijk is.

"De huidige situatie is zeer teleurstellend voor alle betrokken partijen", zei topman Kurt Staelens. "Vooral voor onze werknemers, toeleveranciers en aandeelhouders, die ons bedrijf loyaal hebben gesteund in deze moeilijke tijden."

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen