Macaw neemt digital agency netzkern over

Het Nederlandse Macaw neemt de digitale dienstverlener netzkern over en zet daarmee versterkt in op het vergroten van zijn marktaandeel in Duitsland.

Eind 2019 vestigde Macaw zich op de Duitse markt dankzij de overname van B+D Interactive, een fullservicebureau voor digitale communicatie en e-business dat zich richt op awareness- en activatiecampagnes. Met het aantrekken van investeerder Avedon Capital Partners afgelopen maand kan Macaw zijn groeistrategie versneld realiseren door naast autonome groei aanverwante en aanvullende bedrijven te acquireren. Macaw wil uitgroeien tot een toonaangevende Europese speler die klanten toegevoegde waarde biedt met Microsoft- en Sitecore-technologie.

Sinds de oprichting van de onderneming 20 jaar geleden, is netzkern organisch gegroeid tot 100 mensen die werken vanuit de kantoren in Wuppertal en Hamburg. Ze waren een van de eerste Sitecore-partners in de DACH-regio en hebben in die regio een van de grootste Sitecore-teams. De Sitecore Gold Implementation Partner en Microsoft Gold Partner biedt expertise op alle gebieden: van strategie en design tot ontwikkeling. Klanten als Düsseldorf Airport en RWE waarderen de toewijding, creativiteit en kennis van netzkern om steeds de beste oplossing te vinden die ze helpt succesvol te zijn.

De twee CEO’s, Thomas Golatta en Daniel Schulten, zullen de verdere groei van de activiteiten op het gebied van Microsoft en Sitecore in Duitsland vormgeven onder de naam ‘netzkern, part of Macaw’. Dit zal vooralsnog blijven bestaan naast Macaw Duitsland dat zich tot nu toe vooral focust op socialmediacampagnes, en onderscheidende creatieve en digitale marketingstrategieën.

 

Gerelateerde artikelen