Maarten ten Kate partner bij Pot Jonker Advocaten

Pot Jonker Advocaten benoemt Maarten ten Kate tot partner ondernemingsrecht.

Met ingang van 1 januari 2021 is Maarten ten Kate toegetreden als partner ondernemingsrecht bij Pot Jonker Advocaten. Maarten is sinds 2017 werkzaam bij Pot Jonker Advocaten. Daarvoor werkte hij bij NautaDutilh en ABN AMRO. Hij is gespecialiseerd in M&A en corporate governance.

Expertises binnen het ondernemingsrecht / Invulling huidige ondernemingsrechtpraktijk
Tot zijn cliënten behoren semi-publieke instellingen, grote (beursgenoteerde) ondernemingen, investeringsfondsen en familiebedrijven. Maarten begeleidt hen bij ondernemingsrechtelijke transacties, het vormgeven van samenwerkingsverbanden en ondernemingsrechtelijke geschillen. Een focuspunt binnen zijn praktijk is corporate governance. Hij wordt regelmatig ingeschakeld door raden van bestuur en raden van toezicht / raden van commissarissen voor advies. Maarten heeft veel ervaring in de zorg en het onderwijs. Hij is tevens als docent corporate governance verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en de Governance University.

Ontwikkelingen ondernemingsrechtelijke praktijk kantoor passend bij partnerbenoeming
Floris Diepraam, hoofd van de sectie ondernemingsrecht bij Pot Jonker Advocaten: “Wij zijn trots en blij dat Maarten is toegetreden als partner bij ons kantoor. Gezien de ontwikkeling van onze ondernemingsrechtelijke praktijk is zijn benoeming een logische stap. Hij beschikt niet alleen over veel M&A ervaring, maar brengt ook bijzondere kennis mee op het gebied van corporate governance. Hij kent daarnaast uitstekend de weg in de semi-publieke sector, waaronder de zorg. Maarten is de ideale trusted advisor: hij is integer, toegankelijk en to the point. Dat alles sluit uitstekend aan bij het profiel en de ambities van ons kantoor.” 

Bijdrage leveren aan kantoor en praktijk
Maarten ten Kate reageert als volgt op zijn benoeming: “Toen ik in 2017 overstapte naar Pot Jonker Advocaten was ik al snel onder de indruk van de kwaliteit, servicegerichtheid en praktische ‘hands-on’ manier van werken. Ook het plezier waarmee wordt gewerkt aan zaken voor cliënten vind ik onderscheidend. Ik heb me vanaf dag één thuis gevoeld en kijk er erg naar uit om in mijn nieuwe rol een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van kantoor en het uitbouwen van de praktijk.”

Over Pot Jonker Advocaten
Vanuit het kantoor in Haarlem werken ruim 25 advocaten aan complexe zaken voor (inter)nationale en regionale opdrachtgevers waaronder (middel)grote ondernemingen, overheden, (zorg)instellingen en het MKB. Met secties gespecialiseerd in Onderneming & Insolventie, Overheid, Vastgoed & Aanbesteding, Arbeid & Medezeggenschap en IT, IE & Privacy, bieden zij hun cliënten een brede juridische dienstverlening.

Gerelateerde artikelen