M&A Tax kopstukken NautaDutilh stappen over naar JSA

Edward Rijnhout (links) en Sjuul Jentjens hebben zich per 1 mei 2023 aangesloten bij JSA Tax Consultancy.

Edward Rijnhout zal werkzaam zijn vanuit het JSA kantoor in Rotterdam en Sjuul Jentjens vanuit het JSA kantoor in Amsterdam. Hiervoor werkten zij bij NautaDutilh in de vestigingen Rotterdam, New York en Amsterdam met een sterke focus op M&A-transacties. 

Edward Rijnhout was ruim 20 jaar werkzaam bij NautaDutilh. Sinds 2013 was hij daar associate partner. Rijnhout heeft veel ervaring in de fiscale begeleiding van M&A-transacties en de bijbehorende transactiedocumentatie. Hij adviseert Nederlandse en internationale partijen bij het aan- en verkopen van deelnemingen, financieringen en beursnoteringen. Vanwege zijn Rotterdamse focus is zijn werk regelmatig gelinkt aan de haven en/of de energiesector. Daarnaast bedient hij diverse buitenlandse cliënten met entiteiten in Nederland waarvoor hij het dagelijkse fiscale advieswerk doet; zo is bijvoorbeeld het grootste beursgenoteerde bedrijf van Portugal – de Sonae groep – al ruim twintig jaar cliënt van Rijnhout. Afgelopen jaar was hij genomineerd voor de M&A Awards in de categorie Best M&A Tax Advisor.

Sjuul Jentjens was werkzaam bij NautaDutilh sinds 2014. Hij heeft ruime ervaring in het adviseren over de fiscale aspecten van M&A-transacties, waaronder transactiestructurering, het opstellen en uitonderhandelen van transactiedocumentatie, aanverwante financieringen, en management- en werknemersparticipaties. Daarnaast was hij als adviseur regelmatig betrokken bij kapitaalmarkttransacties, waaronder IPO’s en de uitgifte van schuldpapier. Zijn praktijk heeft een sterke focus op private equity en venture capital. Jentjens heeft tevens veel ervaring met transacties in de financiële sector, zoals het bank- en verzekeringswezen. Hij is in 2022 en 2023 uitgeroepen tot Rising Star in de Nederlandse markt door The Legal 500. 

Rowdy Schouten, een van de oprichters van JSA: “Wij zijn heel blij met de komst van Edward en Sjuul, het betekent een belangrijke vergroting van onze deal capaciteit en zij brengen beide een schat aan M&A ervaring mee. Hierdoor kunnen we onze cliënten nog beter bedienen van begin tot het einde van de deal. Dat is ook onze kracht: een fiscale one stop shop voor deals: vanaf de LOI, fiscale due diligence, structurering, transactiedocumentatie, managementparticipatie tot post deal advisering, alles onder één dak. Samen met het bestaande team zullen wij nu nog beter in staat zijn onze cliënten te voorzien van praktische en persoonlijke advisering waar we om bekend staan.”
 

Gerelateerde artikelen