M&A partners van Linklaters en Houthoff Buruma naar Baker McKenzie

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:17
Baker & McKenzie Amsterdam heeft drie nieuwe partners aangetrokken. Henk Arnold Sijnja (foto links) komt van Linklaters. Van Houthoff Buruma komt Casper Banz, samen met een team van vier associates. Van hetzelfde kantoor maakt ook Mohammed Almarini de overstap naar Baker & McKenzie. Eerder maakten energiespecialisten Weero Koster en Sophie Dingenen al de overstap van Norton Rose naar Fullbright het Amsterdamse kantoor.
Met de komst van de nieuwe partners versterkt Baker & McKenzie zijn praktijk op het gebied van M&A, private equity en capital markets. “Wij zien als internationaal kantoor groeikansen in de Nederlandse markt”, zegt Mike Jansen, managing partner van Baker & McKenzie.
 
 
Casper Banz en Mohammed Almarini  
 
Internationalisering fusies en overnames
De Nederlandse corporate advocatuur internationaliseert verder. Waar multinationals voorheen vaak per land een lokale speler in de arm namen, werken ze nu liever met internationale kantoren. Jansen: “Voor grote, grensoverschrijdende zaken vragen cliënten naar een goede full-service dienstverlening. Puur nationale kantoren ondervinden hier last van en zoeken aansluiting bij internationale kantoren. Ik voorzie dan ook meer fusies en afsplitsingen op de Nederlandse markt. Uiteindelijk zullen er in Nederland een paar grote internationale kantoren overblijven.”
Uitbreiding M&A praktijk
Met name bij de transactiepraktijken ziet Baker & McKenzie een toenemende vraag van cliënten. Om hierop te anticiperen heeft het kantoor zijn corporate praktijk flink versterkt. Henk Arnold Sijnja komt van Linklaters. Zijn specialiteit is (grensoverschrijdende) fusies en overnames, zowel in de publieke als private sector, joint ventures en beursgangen.
 
Caspar Banz en Mohammed Almarini komen over van Houthoff Buruma. Banz specialiteit is private fusies en overnames, zowel strategisch als private equity-gedreven. Almarini is gespecialiseerd in fusie- en overnameadvies, zowel voor strategische als private equity-partijen.
Groeistrategie
Het kantoor investeert stevig in groei. Naast bovengenoemde personen is recent partner Energierecht Weero Koster samen met Counsel Sophie Dingenen overgestapt en is de IP/IT & Commerce praktijk uitgebreid met partner Wouter Seinen en team. Deze zomer heeft partner Marcel Janssen de Banking & Finance praktijk versterkt en zijn ook Real Estate counsel Frenk Huismans en litigator Valerie van den Berg aangetrokken.
 
Gerelateerde artikelen