M&A Magazine Q2: Keiharde concurrentie in strijd om topbedrijven

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:14
Nederlandse private equity investeerders moeten meer bluf tonen in de strijd om de mooiste bedrijven. Dat blijkt uit de nieuwe editie van M&A Magazine die volgende week op de mat ligt. Met o.a. Jumbo, Vopak, Montagu, ABN AMRO, Harvard, KPMG, Stibbe, EY en veel deals.

De investeringsfondsen zijn goed gevuld, maar de uitdaging ligt in het vinden van ondernemingen met goede vooruitzichten én de bereidheid om met private equity in zee te gaan. Private equity managers, limited partners en M&Aadviseurs bespraken strategieën voor dealsourcing en rendement tijdens de Lenteborrel en het Private Equity Summit. In de nieuwe editie van M&A Magazine vindt u de highlights.
De private equity managers krijgen in hun zoektocht naar mooie bedrijven meer concurrentie van corporates en de beurs. Gedreven door betere economische vooruitzichten en gunstige financieringsvoorwaarden maakt M&A een comeback in de groeistrategie van de CEO en CFO. Lees in het magazine over Amerikaanse bedrijven die volop investeren in Europa. Ontdek hoe Vopak investeert in M&A competenties en dat Google 30 miljard opzij heeft gezet voor Europese deals. Steeds meer bedrijven zien de beurs als een aantrekkelijke optie om groeikapitaal op te halen. Dit biedt private equity managers nieuwe kansen voor exits, maar tegelijk een serieuze concurrent in de strijd om succesvolle bedrijven.
 
Verder in de nieuwe editie van M&A Magazine:
  • CFO Ton van Veen van Jumbo over M&A integratie
  • COO Johan van Hall over innovatie bij ABN AMRO. 
  • Adviseurs van EY over de olie- en gasmarkt. 
  • Het sentiment van de private equity markt in de Benelux 
  • Drie top-M&A adviseurs over Amerikaanse kopers op de Nederlandse markt. 
  • Harvard-professor Joseph Blasi over de Citizens Share 
Deze tweede editie van M&A Magazine van 2014 biedt nieuwe inzichten voor private equity en M&A professionals om meer waarde te creëren met M&A. Naast deze kwartaaluitgave hebben leden van de M&A Community vrij toegang tot alle M&A Forums, de M&A Database en de league tables. Zo blijven leden optimaal op de hoogte van alle ins & outs op het gebied van M&A, corporate finance en private equity.
 
Word lid van de M&A Community en ontvang M&A Magazine >>> 
 
Gerelateerde artikelen