Overnamemarkt in de VS zwelt aan

De afgelopen tijd zijn er meerdere miljardendeals beklonken.

Grote investeerders zien hun kans schoon op de Amerikaanse markt nu veel bedrijven in rep en roer verkeren door de voorspelde recessie. Recent waren er in de VS al drie deals van elk groter dan 10 miljard dollar, aldus Businesslend, een platform voor ondernemers en investeerders. Die verwees naar medicijnfabrikant Johnson & Johnson, die de medische groep Abioned gaat kopen voor 16,6 miljard dollar. 

Deal twee is die van Blackstone, die een meerderheidsbelang heeft genomen in Emerson Electric, een bedrijf voor klimaatwetenschap dat 14 miljard dollar waard zou zijn. 

De derde deal is die van Atlas Corp, groot in scheepvaart en energie. Het bedrijf heeft een overnamebod geaccepteerd van elf miljard dollar van Poseidon Acquisition Corp. Tenslotte is er nog de deal tussen Elon Musk en Twitter, die 44 miljard dollar waard is.

Verder verwijst Businessland naar diverse fusies. Investeerder Rupert Murdoch wil Fox en News Corp samenvoegen, twee mediabedrijven die respectievelijk zeventien miljard en negen miljard dollar waard zijn. In de VS hebben verder de winkelbedrijven Kroger en Albertsons een fusie aangekondigd met een waarde van 24,6 miljard dollar.

Volgens Businesslend wordt de overnamemarkt in de VS in leven gehouden door investeerders die nog geld genoeg in kas hebben omdat ze dat wisten op te halen bij beleggers. Op de lange termijn zou er dan ook geen sprake van zijn dat het aantal overnames zal afnemen. 

Veel investeerders happen nu toe, omdat veel bedrijven voor een zacht prijsje zijn over te nemen. Businesslenders stelt dat de beste perioden voor investeerders juist de onrustige jaren zijn waarin tal van bedrijven van de hand worden gedaan. De verwachting is dat 2023 zo’n succesjaar kan worden.
 

 

Gerelateerde artikelen