M&A Director ING Ivo Lurvink naar private equity bedrijf CVC Capital Partners

De M&A director van ING wordt private equity investeerder. Ivo Lurvink, winnaar van de M&A Award voor Best M&A Director in 2013, wordt in april partner van het Britse private equity bedrijf.
Ivo Lurvink heeft eerder ervaring in private equity opgedaan als managing director bij Parcom Capital, de investeringsdochter van ING. Lurvink heeft voor ING tien jaar bij Philips gewerkt. Bij Philips wekte hij als M&A director, CFO van afdeling huishoudelijke apparaten en als CEO bij de consumer healthcare tak. Lurvink startte zijn loopbaan als consultant bij Booz Allen & Hamilton. Daarna ging hij aan de slag bij zakenbank Credit Suisse. 
In 2013 ontving hij de M&A Award voor Best M&A Director mede als resultaat voor zijn rol in de omvangrijke desinvesteringen van ING in de nasleep van de kredietcrisis en staatssteun die de bank ontving. In 2014 was Lurvink ook genomineerd voor een M&A Award maar moest hij de eer overlaten aan zijn collega Marc Koster van Heineken. Lurvink was in 2014 druk met de beursgang van verzekeraar NN. In een eerder gesprek met MenA.nl gaf hij aan optimistisch gestemd te zijn over de M&A en kapitaalmarkt in 2015.
Voor Lurvink is er werk aan de winkel. CVC zoemt rond in de media als mogelijke koper van zowel verzekeraar Uvit (Reaal) als de lichtdivisie van Philips (samen met KKR). Ook is CVC nog verwikkeld in het verkoopproces van afvalverwerker Van Gansewinkel. Bij deze verkoop adviseert zakenbank Credit Suisse. Houlihan Lokey adviseert de grootste schuldeisers van de afvalverwerker.  
De Nederlandse partner Hugo van Berckel van CVC Capital is met oudjaarsdag overleden na een lang ziekbed. Hij heeft in het verleden meerdere malen de M&A Award voor Best Private Equity Manager geworden, onder andere in hetzelfde jaar dat Lurvink zijn award ontving.
Gerelateerde artikelen