M&A Criterium: Terugkeer van een klassieker

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:13
Op vrijdag 10 september was het weer tijd voor de najaarsklassieker op de kalender van de M&A Community.


Fotografie: Liesbeth Muurling

Ondanks de dreiging van een Code Geel in het weerbericht verzamelde het dappere en sportieve peloton zich bij Ride Out in Amsterdam voor een mooie rit door de polders rond Amsterdam. Met name de jonge beloften van de Young M&A Community hadden wel zin in een sportief verzetje.  

Ondank het feit dat het criterium in hetzelfde weekend viel als de Amstel Gold Race, was er een mooie opkomst, waarbij een paar echte bikkels de volgende dag nog een extra rondje op de agenda hadden staan in het zuiden des lands! Eenmaal onderweg verliep de rit zonder noemenswaardige problemen en het weer hield zich goed, op een kleine plensbui vlak voor de finish na.

Eenmaal terug bij Ride Out stonden de drankjes klaar voor de derde helft en werden alle verbrande calorietjes weer bijgevuld bij het Indisch buffet. Toen iedereen weer gevoed en gelaafd was, was het woord aan de sponsor van de dag: Datasite. Namens de Amerikaanse aanbieder van data rooms, met kantoren in onder andere Amsterdam en Parijs, reed Pierrôt Josepa mee. Deze enthousiaste wielrenner sloot zich aan bij de langste en zwaarste route van 90 km en gaf na afloop aan dat hij het erg leuk had gevonden om in zo’n gezellige groep de rit uit te rijden.

De sportieve en ondersteunende mentaliteit van de groep tijdens de rit sloot wat hem betreft ook prima aan met de missie van Datasite in het M&A-dealproces – met goede software en goede samenwerking het werk makkelijker en beter maken. “Topsport en M&A hebben in ieder geval een ding gemeen: hard werken en talent bepalen succes. Datasite helpt je om je talenten slimmer in te zetten en je deal sneller tot een goed einde te brengen.”

Als klap op de vuurpijl had Datasite ook nog een mooie voucher ter beschikking gesteld voor een gelukkige dealmaker, Dave Nijland van Marktlink, te besteden in de snoepwinkel vol carbonfietsen en flitsende wielerpakken van Ride Out.

Kortom, alle ingrediënten voor een mooie middag kwamen weer samen: een gezamenlijk sportief doel, een mooie borrel en een breed en diep netwerk van M&A-professionals.

Wil je meer informatie over Datasite en hun services, contacteer dan Pierrot Josepa: pierrot.josepa@datasite.com

Ps.: Ook leuk voor investeerders: de rit werd verzorgd door Cycle Capital – een organisatie die niet alleen dit soort ritten voor bedrijven en instellingen organiseert, maar ook probeert om in Amsterdam een eigen wielerploeg op het hoogste niveau op poten te zetten. Ajax op wielen, zeg maar: om dat doel te bereiken is er een participatiestructuur opgezet waarbij gewone leden van de club certificaten in de club kunnen kopen, die, als ie lekker loopt en prijzen pakt en meer sponsoren binnenhaalt, weer dividend uitkeert aan de participanten. Zo ben je als clublid zowel aandeelhouder als gerechtigd om mee te doen aan alle trainingen, wedstrijden en clinics van de club. Fit worden en geld verdienen tegelijk, wat een concept!

Gerelateerde artikelen