M&A Awards 2019 bekroning van een prachtig dealjaar

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:28
Verrassende nieuwe winnaars, vertrouwde kampioenen en een feministische coup: de M&A Awards 2019 waren fantastisch.

Er kon nog geen muisje meer bij in de Beurs van Berlage; alle tafels waren uitverkocht en de lijst met dealmakers die geen plaatsje meer konden bemachtigen was lang. Geen wonder, want het 20-jarig jubileum van de M&A Awards was hét event van het jaar voor de top van de Nederlandse dealmakers. Daarnaast was het ook nog eens een mooi jaar voor de sector met veel geruchtmakende deals en een toenemende internationale focus. De opkomst van veel nieuwe boutiques en een nieuwe generatie topdealmakers kon natuurlijk niet onbesproken blijven – alle reden dus om een glas champagne te heffen op dealjaar 2019.

– Bekijk hier alle winnaars op een rij (MenA.nl)
– Bekijk hier de winnaars advertentie in Het Financieele Dagblad (.pdf)
– Bekijk alle foto's op MAawards.nl
– Bekijk alle genomineerden 2019

Voordat het tijd was voor de awards mocht er ook nog even uiterst serieus naar de toekomst gekeken worden bij de roundtable. M&A-directors van parels uit de Nederlandse industriële kroon bogen zich over de vraag hoe venture capital en innovatie ondergebracht kunnen worden in grote corporates, waarbij opviel dat er een paar belangrijke dilemma’s waren. Kiest men om op de balans te investeren of in een fonds apart? Kiest men voor veel kleine start-ups met geringe kans op succes, of voor meer mature scale-ups? Valt venture nu onder de CFO als bedrijfsonderdeel, of is het een deel van de afdeling Research & Development? Een prachtig onderwerp waar levendig over gediscussieerd werd – en waar komend jaar ongetwijfeld mooie venture- en private equity deals uit voort gaan komen. 

Rond een uurtje of zeven begon voor de organisatie de zwaarste taak van de avond. De dealmakers moesten allemaal naar hun plaats geschikt worden en dat viel nog niet mee, omdat iedereen zo leuk stond te praten met de collega’s dat het diner bijna voelde als een onderbreking van de gezelligheid. Uiteindelijk was het dan toch gelukt en mochten presentatrice Leonie ter Braak en Ezri Blaauw, Head of M&A Networks, aftrappen. 

Met een donderend vioolsalvo van The Exclusive Strings werd het daadwerkelijke uitreiken ingeluid. 23 awards waren er te verdelen, dus het was nog wel eventjes werken om iedereen strak op tijd van een beeldje, een fotomomentje en de eeuwige roem te voorzien. Voor het volledige overzicht van de winnaars moet u het overzicht maar consulturen, maar voor dit sfeerverslag vielen er toch nog wel een paar dingetjes op. Zo wist Rowdy Schouten weer de prijs voor best Tax Advisor in de wacht te slepen, met de woorden dat het maar goed is dat er dit jaar geen foto’s meer op de awards staan, omdat die met de jaren ook niet beter worden. De Athora/Vivatdeal was de grootste steen in de dealmakersvijver en het podium bezweek bijna onder zoveel winnaars. Groot was de verrassing toen de Best M&A Lawyer (Leo Groothuis) naar voren werd geroepen en het podium werd bestormd door vrouwen. Groothuis was er niet, want NautaDutilh had bij wijze van feministisch statement de hele tafel met vrouwen bezet.


De dames van NautaDutilh nemen de M&A Award Best M&A Lawyer voor Leo Groothuis in ontvangst

Toen de Awards waren uitgereikt en alle bordjes leeggesmikkeld waren kon het feest in alle ernst beginnen. Met zo’n prachtige locatie als de Beurs van Berlage, het toonbeeld van Vaderlands kunstzinnig vernuft, hoefden de heren dames in hun strakste smokings en prachtige jurken in ieder geval niet bang te zijn dat ze geen mooie achtergrond hadden om tegen te schitteren. De act van de avond zou eigenlijk André Hazes Jr. zijn maar die had last van zijn keel dus dat ging niet door. In plaats daarvan werden met de urgentie van een last-minute closing de zangeressen van OG3NE ingevlogen en die wisten op stel en sprong toch een ramstrakke show neer te zetten. De baljurken ruisten tot diep in de nacht.

M&A Awards 2020
Goed om te weten: nieuw reserveringssysteem M&A Awards 2020 nu geopend. First come, first served. Wegens overweldigende belangstelling voor de M&A Awards is er een nieuw reserveringssysteem geopend waarmee u direct de tafelpositie kunt doorgeven op de plattegrond. Reserveer via deze link dus nu alvast de dinertafel.

Gerelateerde artikelen