M&A Award-genomineerde Jelle Hofland kende een dynamisch jaar met uitschieters naar boven en beneden

De M&A Awards naderen zijn climax. Daags voor de grote finale worden M&A-genomineerden nog eenmaal in de gelegenheid gesteld om een laatste woordje te doen. Jelle Hofland (Clifford Chance) strijdt om de Best Banking and Finance Lawyer Award 2016.

Reeds 19 jaar is Jelle Hofland actief bij het internationale advocatenkantoor Clifford Chance. Aldaar is hij partner in de Finance-praktijk en leidt de Amsterdamse herstructureringspraktijk. Hofland legt zich toe op complexe herstructureringen, syndicated lending, leveraged finance en asset/project financiering. Hij bezit brede ervaring op het gebied van beursgenoteerde kredietnemers, hij treedt op voor zowel financiers als kredietnemers bij binnenlandse en grensoverschrijdende deals.

Aan welke fusies en/of overnames heeft u het afgelopen jaar gewerkt?
"Dat waren veel financieringstransacties, waaronder:
(i) Salad signature overname door IK (voor banken)
(ii) Conclusion overname door NPM (voor NPM)
(iii) Bavaria financiering voor overname Palm Belgian Craft Brewers (voor banken)
(v) Financiering uitkoop suit supply (voor banken)
(vi) Intelligent Group, Keylane en Scholt group door Waterland (voor Waterland) 
Daarnaast de verkoop vanuit faillissementen van Macintosh (Dolcis, Scapino, Brantano, Invito. McGregor en Gaastra (voor aandeelhouders de aankoop vanuit faillissement gedaan) en USG (Perry Sport/Aktiesport)."

Wat waren voor u de bijzonderheden?
"Er waren uitschieters naar boven en beneden. Voor adviseurs zijn beide bewegingen interessant en is er veel waarde toe te voegen. Als het maar niet stilstaat."

Hoe heeft u het afgelopen jaar ervaren?
"Het is heel druk geweest tot aan de zomer met overnames met tussendoor veel retail-pijn. Daarna gooiden het Brexit referendum, en de dalende olieprijzen wat roet in het eten en zie je met name shipping en offshore bloeden. De goede samenwerking met alle stakeholders (waaronder zeker ook de curatoren) in de afwikkeling van Macintosh, USG en McGregor was voor mij wel een lichtpunt – daardoor is uiteindelijk veel business gered. De eindsprint van 2016 is inmiddels ingezet en daar komen nog wat mooie dingen uit."

Wat verwacht u voor de markt in 2017?
"Een gemengd beeld – veel upside potential in bepaalde sectoren en genoeg geld om deals te doen. Buitenlandse geldverstrekkers vinden Nederland nog steeds aantrekkelijk. Verkiezingen in Nederland zijn wel spannend. Een bepaalde uitkomst kan het investeringsklimaat aantasten. In zwakke sectoren is veel consolidatieperspectief. Het zal wel weer druk worden."


Gaat u binnenkort ook een overname doen of private equity aantrekken?
Maximaliseer uw kans op succes en schakel de beste adviseurs, investeerders en financiers in 2 tips: 

1. Vind alle top-notch adviseurs in de Who’s Who in M&A 2017
Word lid van de M&A Community en ontvang kosteloos dit uitstekend naslagwerk (220 pagina’s) met de top 1000 dealmakers op een rij. Vergroot de kans dat uw overname een succes wordt. Schakel de beste adviseurs, investeerders en nanciers in. De Who’s Who in M&A 2017 geeft u het ultieme inzicht. Word nu lid via MenA.nl.

2. Word nu lid voor meer kennis, kansen en deals
De mooiste deals sluit u met de juiste kennis en beste contacten. Daarom biedt de M&A Community u als lid meer kansen en meer kennis tijdens de M&A Fora, M&A Masterclasses, op MenA.nl, in M&A Database & League tables, M&A Magazine en Who’s Who in M&A en Private Equity. Word lid via MenA.nl.

Gerelateerde artikelen