M&A Award-favoriet René Kuijten nam vertrouwen van investeerders in Life Sciences-markt waar

Zo vlak voor het M&A-prijzenfestijn krijgen vooraf getipte favorieten en underdogs nog een laatste kans om zich te profileren. Vandaag is dat René Kuijten, Managing Partner van Life Sciences Partners. Hij is in de race voor de Best Venture Capital Manager Award 2016.

Hoe heeft uw jaar eruit gezien?
"Het afgelopen jaar was voor LSP erg succesvol, zowel wat betreft fundraising, realisaties alsook nieuwe investeringen. Met het behalen van de hardcap (€250 M) van LSP 5 zijn we het grootste VC-fonds in Nederland ooit en tegelijk één van de grootste Life Sciences-fondsen in Europa. Dit zegt enerzijds iets over onze sterke financiële performance, maar onderstreept ook dat onze investeerders erop vertrouwen dat wij veelbelovende ontwikkelingen in de Life Sciences-markt goed kunnen identificeren en bedrijven helpen om sterk te groeien."

Welke deals zijn u bijgebleven?
"Wat betreft realisaties hebben wij in de afgelopen paar jaar 24 exits gehad, waarvan 11 IPO’s en 13 Trade sales. Onder de IPO’s vallen twee Duitse bedrijven, Probiodrug en Curetis, die we naar de Euronext hebben gehaald, waarmee we een nieuwe exit-route gecreëerd hebben voor deze regio.

Ook was de recente IPO van Merus op NASDAQ erg succesvol, waarbij USD 55 miljoen werd opgehaald. Een andere succesvolle transactie in 2016 is de reverse merger van Kuros, waardoor we binnen één jaar al een mooie multiple in de boeken hebben staan.  

Met de Nederlandse investeringen in onder andere Mint Solutions, Vicentra en G-Therapeutics en een veelvoud aan investeringen in het buitenland, hebben we veel interessante bedrijven aan de portefeuille toegevoegd."
 
Hoe voorziet u de markt in 2017?
"Het jaar 2017 zal in het teken staan van nog meer sterke exits. Daarnaast zullen we in 2017 starten met de fundraising voor het LSP Health Economics Fund-2, dat een focus legt op later stage medische technologie bedrijven met impact op de kwaliteit en de kosten van de zorg. Wij zien de toekomst voor de Life Sciences in het algemeen, en onze groep LSP in het bijzonder, met veel vertrouwen tegemoet."
 


Gaat u binnenkort ook een overname doen of private equity aantrekken?
Maximaliseer uw kans op succes en schakel de beste adviseurs, investeerders en financiers in 2 tips: 

1. Vind alle top-notch adviseurs in de Who’s Who in M&A 2017
Word lid van de M&A Community en ontvang kosteloos dit uitstekend naslagwerk (220 pagina’s) met de top 1000 dealmakers op een rij. Vergroot de kans dat uw overname een succes wordt. Schakel de beste adviseurs, investeerders en nanciers in. De Who’s Who in M&A 2017 geeft u het ultieme inzicht. Word nu lid via MenA.nl.

2. Word nu lid voor meer kennis, kansen en deals
De mooiste deals sluit u met de juiste kennis en beste contacten. Daarom biedt de M&A Community u als lid meer kansen en meer kennis tijdens de M&A Fora, M&A Masterclasses, op MenA.nl, in M&A Database & League tables, M&A Magazine en Who’s Who in M&A en Private Equity. Gratis naar M&A Awards-galafeest? Word vóór 15 december lid via MenA.nl.

Gerelateerde artikelen