M&A-advocaat Thédoor Melchers naar Wintertaling

Zuidaskantoor Wintertaling breidt haar M&A-praktijk uit met Thédoor Melchers.

Advocatenkantoor Wintertaling heeft Thédoor Melchers aangetrokken als nieuwe M&A-partner. Met zijn komst voegt het Amsterdamse kantoor meer dan twintig jaar (inter)nationale M&A-ervaring aan het team.

Melchers start per direct en zet zijn overname-praktijk voort bij Wintertaling. Hij gaat het huidige Amsterdamse team daarnaast helpen om de groeiambities van het kantoor verder te realiseren.

Thédoor Melchers is sinds 2002 advocaat in Amsterdam. Voor zijn komst naar Wintertaling was hij werkzaam voor twee grote internationale kantoren (Allen & Overy als medewerker en Greenberg Traurig als shareholder), waar hij zich gespecialiseerd heeft in overnames in met name de niet-beursgenoteerde sector.

Melchers zal binnen Wintertaling de bestaande specialisaties binnen de M&A-praktijk uitbreiden met zijn cliënten aan de bovenkant van het MKB en bijdragen aan de verdere groei van het advocatenkantoor.

”De aanstelling van Thédoor is een cruciaal onderdeel van onze groeistrategie,” zegt Marein Smits, CEO van Wintertaling. “De komende jaren zijn er in onze branche de nodige uitdagingen te verwachten. Cliënten verwachten andere services en AI zal een nog prominentere rol gaan krijgen. Thédoor is een ervaren advocaat met een bewezen trackrecord en heeft een duidelijke visie over hoe we hier als kantoor zijnde op in moeten springen. We zijn een kantoor gericht op persoonlijke aanpak, waarbij we het belangrijk vinden dat onze cliënten op een laagdrempelige en heldere manier met ons moeten kunnen schakelen. Daar past Thédoor perfect bij.”

Over Wintertaling
Wintertaling is een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam en bestaat al meer dan vijftien jaar. Het team van vijfentwintig personen bestaat uit een mix van advocaten, juridisch medewerkers en ondersteunend personeel en biedt ondersteuning op het gebied van Corporate M&A, Bouwrecht & Vastgoedrecht en Geschillen & Insolventierecht. Het M&A team bestaat uit vier partners met ieder een eigen specialistisch focus gebied binnen de overname-praktijk. Wintertaling onderscheidt zich van andere advocatenkantoren door de open en informele bedrijfscultuur en zich niet te focussen op financiële doelen, maar zich te concentreren op hoe ze klanten zo goed mogelijk kan bijstaan. In de structuur van het kantoor zijn alle vaste medewerkers, advocaat of niet, mede-eigenaar. Dit betekent dat iedereen aandeelhouder is en deelt in de winst.

Gerelateerde artikelen