M80 neemt BPSolutions uit Utrecht over

De Belgisch investeringsmaatschappij M80 heeft ICT-dienstverlener BPSolutions overgenomen.

Private equity fonds M80 neemt een meerderheidsbelang in BPSolutions om samen met XPlus en Luminis te bouwen aan een Europese full-service provider op het gebied van digitale transformatie. 

Carl Annicq van M80 zegt: “De uitzonderlijk sterke reputatie in de markt en uitmuntende feedback van klanten sterkten ons in de overtuiging dat BPSolutions de ideale speler is om aan ons platform toe te voegen. De extreme klantgerichtheid die Mark de Groot en zijn team nastreven met als doel de klant steeds positief te verbazen is een frisse wind in deze industrie. IT-parels zoals BPSolutions worden dagelijks het hof gemaakt – we zijn dan ook bijzonder verheugd dat B BPSolutions ervoor heeft gekozen om samen met M80 de Managed Services business lijn verder uit te bouwen, internationaal.

Oaklins' team in Nederland initieerde de transactie en trad op als de exclusieve M&A buy-side adviseur van M80 in Nederland. BPSolutions was de tweede deal die door Oaklins werd gesourced en geclosed voor M80's platform van best-in-class specialisten in digitale transformatie, na de overname van Luminis eerder dit jaar

Deze stap is een antwoord op de vraag naar een meer holistische invulling bij het helpen van klanten in hun digitale transformaties. M80 heeft als doel het bouwen aan een portfolio van best-in-class specialisten op het gebied van digitale transformatie: van digitale strategie tot en met het up and running houden van IT-omgevingen. Naast mission critical speler BPSolutions, zijn XPlus, een Belgische expert in enterprise IT-architecture, en het Nederlandse Luminis, een software- en cloudbedrijf reeds onderdeel van de portfolio. 

De groep heeft gezamenlijk een omzet van 50 miljoen euro en heeft 300 medewerkers in dienst. Met de acquisitie van BPSolutions heeft M80, na de investering in XPlus en Luminis, een volgende stap gezet in haar ontwikkeling van een full-service provider op het gebied van digitale transformatie in Europa. Doordat BPSolutions onderdeel wordt van deze groep bedrijven, kan zij haar diensten- en productenportfolio op het gebied van digitale transformatie versneld verbreden.

Mark de Groot, CEO BPSolutions: “Door het bundelen van onze krachten met XPlus en Luminis kunnen we klanten op meerdere vlakken in hun digitale transformatie bedienen, wat een sneller, beter en geïntegreerd resultaat oplevert – en dit in de hele Benelux. Daarnaast zal deze stap nieuwe en interessante mogelijkheden bieden voor onze medewerkers, wat essentieel is om talent aan ons te verbinden.”
 

Gerelateerde artikelen