Lucas Bols bestelt rondje Mexicaanse tequila

Lucas Bols neemt het Mexicaanse drankmerk Tequila Partida over, dat wereldwijd geldt als een topmerk van tequila. Vooral in Amerika en Mexico gaat het drankje rap over de toog. 

Het merk wordt gekocht van Shansby Trust en Edrington USA. Het betreft een volledige overname. De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van het kalenderjaar 2022 afgerond.

Lucas Bols is van plan om de deal te financieren door het uitgeven van nieuwe aandelen. Grootaandeelhouders hebben aangegeven om te participeren in de voorgenomen aandelenemissie.

Over de hoogte van de koopsom is niets bekendgemaakt. Wel is bekend dat het merk voor de coronapandemie ongeveer 3,5 miljoen dollar waard was. Tequila Partida positioneert zich als een 'ultra-premium'-merk. Een fles tequila kost in de winkel vanaf veertig dollar.

Lucas Bols ziet de overname als een strategische zet. Tequila is een drankje dat het momenteel razend goed doet in dit deel van de wereld. Wereldwijd groeit de markt voor cocktails, waar tequila een veelgebruikt onderdeel van is.

 

Gerelateerde artikelen