Loyens & Loeff op 1 en JanssenBroekhuysen nieuw in league tables Q3

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:10
Advocatenkantoor Loyens & Loeff blijft stevig in het zadel en JanssenBroekhuysen heeft de administratie bijgewerkt van de eerste drie kwartalen in 2018.

[scroll naar beneden voor de league tables]

Loyens & Loeff staat sinds het advies bij de verkoop van AkzoNobel Specialty Chemicals voor 10,1 miljard op de eerste plaats in de league tables gesorteerd op dealwaarde. De volledige top 6 uit de ranglijst was bij deze deal betrokken. Loyens & Loeff heeft daarbij nog voor ruim 3 miljard euro deals gedaan waardoor het de nummer één positie heeft vastgehouden. 

Loyens & Loeff-partner Harmen Holtrop (foto rechts) merkt dat bedrijven actief zijn op de overnamemarkt. “De dealactiviteit in het al veelbelovende eerste halfjaar heeft zich voortgezet in Q3. Daaruit blijkt dat onze cliënten volop vertrouwen houden in de economie.”

Bij de runners-up is er één grote verandering: een nieuwe numer twee. De Brauw Blackstone Westbroek stond na het eerste halfjaar (H1) op de vierde plaats, maar is dit kwartaal Van Doorne en DLA Piper voorbij gegaan. De Brauw was het derde kwartaal onder andere betrokken bij de overname van Mendix door Siemens voor 628 miljoen euro en de overname van de Van Neerbos Groep door Intergamma voor 510 miljoen. 

Onno Boerstra van Van Doorne (foto rechts) heeft van alle advocaten in 2018 de grootste dealwaarde genoteerd. Hij adviseerde onder andere bij de verkoop van AkzoNobel Specialty Chemicals voor 10,1 miljard, de overname van Ammeraal Belltech voor 1 miljard en de overname van Raet voor 600 miljoen euro.

JanssenBroekhuysen ruilt met Stibbe

Loyens & Loeff staat ook op de eerste plaats gezien het aantal deals. Sinds H1 heeft het kantoor 12 deals gedaan, resulterend in 42 deals in 2018. AKD is Allen & Overy voorbij gegaan sinds H1 en staat nu op de tweede plaats met 40 deals. AKD-partner Nathalie van Woerkom (foto rechts) verwacht dat de teller niet blijft steken op 40. “Onder de druk om rendement te vinden voor ruim beschikbaar kapitaal, zal de M&A-markt de komende tijd gunstig gestemd blijven.”

In de top 10 staat één nieuwe naam vergeleken met H1: JanssenBroekhuysen komt met 33 deals binnen op de zevende plaats. Het kantoor heeft de administratie bijgewerkt en deals over het hele jaar aangeleverd. Stibbe, in H1 goed voor een zesde plaats, valt in Q3 buiten de top 10. Luc Habets van Lexence (foto rechts) heeft met 15 deals de meeste klussen geklaard. In H1 stond Habets met 11 deals nog gelijk met Onno Boerstra van Van Doorne, maar nu staat hij twee deals voor op Boerstra en Matthijs Ingen-Housz.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen