Loyens & Loeff fiscalist Matthijs Wierenga naar private equity praktijk van Atlas Fiscalisten

Private equity specialist en fiscalist Matthijs Wierenga heeft zich recent als partner aangesloten bij Atlas Fiscalisten, alwaar hij deel zal gaan uitmaken van het M&A team. Wierenga zal zich met name richten op fondsstructurering, management participatieplannen en transacties. Hij maakt de overstap van Loyens & Loeff.
Atlas Fiscalisten is een boutique kantoor in Amsterdam en richt zich met name op de Nederlandse private equity markt en participatiemaatschappijen. Het M&A team van Atlas bestaat uit een dedicated team van fiscalisten op VPB, BTW en loonbelastinggebied. Mede-oprichter Bas Leensma: “wij zijn bijzonder verheugd dat Matthijs de overstap heeft gemaakt naar ons team. Met zijn ervaring en expertise zal hij onze hard groeiende M&A praktijk verder versterken. De expertise van Matthijs sluit naadloos aan bij onze praktijk”.
 
Matthijs Wierenga: “Ik heb er enorm veel zin in. Het is een uitdagende stap. De praktijk van Atlas Fiscalisten heeft een enorme groei doorgemaakt. Het kantoor adviseert over dezelfde vraagstukken waar ik me bij Loyens Loeff ook altijd mee bezig heb gehouden”.
 
Private equity en venture capital fondsen
Matthijs Wierenga (1976) studeerde ondernemingsrecht in Utrecht en fiscaal recht in Amsterdam. Hij startte zijn carrière in 2002 bij Loyens & Loeff. Matthijs richt zich met name op het opzetten van private equity en venture capital fondsen en (internationale) carried interest programma’s. Ook heeft hij ervaring met de fiscale aspecten van M&A transacties, met een focus op management incentive programma’s en herstructureringen. Matthijs publiceert regelmatig over zaken gerelateerd aan zijn vakgebied.
 
Gerelateerde artikelen