Litigator Marike Bakker naar Nautadutilh

Marike Bakker, specialist in fraude en witteboordencriminaliteit, stapt per 1 maart over naar het litigation team van NautaDutilh. Zij is benoemd tot partner bij NautaDutilh en zal cliƫnten bijstaan in financieel economische strafzaken, compliance issues, internal investigations en zaken over marktmisbruik.
De 46-jarige Bakker is sinds 1995 advocaat en leidde de laatste zeven jaar de White Collar Crime-praktijk van Ploum Lodder Princen. Haar profiel sluit nauw aan op het huidige litigation team van NautaDutilh. Ze heeft ervaring  in het adviseren van ondernemingen bij strafrechtelijke onderzoeken in verschillende sectoren zoals de financiële sector, de bouw, de (petro)chemie  en ICT sector. 
Het Nauta-team werd per 1 januari al versterkt met de komst van Francien Rense, eerder partner bij Leijnse Artz, die benoemd is tot associate partner. Ook Rense begeleidt cliënten in trajecten met autoriteiten over naleving van wetten en sanctionering in dat verband. Zij adviseert over preventie, compliance, interne en externe onderzoeken als ook beboeting en financieel economische strafzaken.
 
"Ons litigation team heeft de vraag van cliënten structureel zien groeien," zegt Erik Geerling, bestuursvoorzitter van NautaDutilh, in het persbericht. "Het gaat daarbij om internationale geschillen over openbare biedingen en andere transacties, maar ook om grote aansprakelijkheidszaken, bijvoorbeeld voor het verhalen van kartelschade, en bestuurdersaansprakelijkheid."
 
Gerelateerde artikelen